Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ЖЪЛТУША ОТКРИ КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД
25 Ноември 2012

  [Още снимки]

В истински празник за ардинското село Жълтуша се превърна официалното откриване на новата детска площадка. Трикольорната лента бе прерязана от кмета на община Ардино Ресми Мурад, зам.-областния управител Есат Садък и кмета на селото Христо Кехайов.
Детският кът е реализиран по програма „За чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и е финансиран от ПУДООС. Стойността на обекта е близо 10 000 лв., но с помощта на общината вложените средства надхвърлят тази сума. Площадката е оборудвана с детски уреди, пейки за отдих, кошчета за смет. Обезопасена е с дървена ограда, а през пролетта ще бъде озеленена.
„Едно изоставено място в центъра на селото, сега се превърна в особено значима придобивка, която ще радва не само децата, а и техните родители. Както преди една година казахме, ние изпълняваме всички това, което вие желаете и ще продължаваме да работим за реализирането на идеите ви”, каза пред събралото се множество Ресми Мурад.
Паралелно с детска площадка ардинският кмет откри и новата обществена тоалетна в центъра на Жълтуша. „Това е една човешка потребност, която не е била решена във времето. Радвам се, че успяхме да направим и тази социална придобивка, която трябва да предхожда много други мероприятия в благоустрояването на населените места, заяви Мурад. Той съобщи още и радостната новина, че през 2013 година в Жълтуша ще бъде изградена мултифункционално игрище. Проектът е подписан преди няколко дни и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони. Новото спортно съоръжение ще бъде с дренажна система и изискана естествена тревна настилка. Ще бъдат монтирани и футнес уреди около него.
Зам.-областният управител Есат Садък благодари на Министерството на околната среда и водите и лично на Министър Караджова за подкрепата в инициативите на родопската община, като изрази надеждата си и в бъдеще община Ардино да работи така добре с МОСВ.
От името на живеещите кметът на Жълтуша Христо Кехайов благодари на ръководството на община Ардино за построяването на хубавия детски кът в центъра на селото, където малчуганите с радост ще се забавляват, както и за изграждането на новата обществена тоалетна.
На откриването присъстваха още зам.-кметовете Наско Кичуков, Изет Шабан, Неджми Ходжов, общинските съветници Съби Узунов, Азис Моллов, Алпер Сами, Месут Хайрулов, Азис Мурад, Зюлфие Ибрямова. По стара българската традиция събралите се бяха посрещнати с питка и мед за здраве
Фолклорната група към местното основно училище „Отец Паисий” с ръководител Наталия Хаджиева изнесе кратка програма.

Прочитания: 529 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари