Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
„ЮНАК” ЗАСЛУЖЕНО В ЧЕЛНАТА ТРОЙКА
29 Ноември 2012


С пет победи и три загуби отборът на „Юнак” от Ардино завърши на трето място в есенния дял на областното първенство по футбол за мъже. На върха без загубена точка заслужено ще зимуват футболистите на „Родопи” от Момчилград. Втори след тях е отборът на „Левски” от Крумовград, който изостава на три точки. На четвърта позиция е чернооченската „Искра” с 14 точки. На дъното е „Байкал” от Широко поле.
Всички срещи през есента преминаха при добро поведение на публиката и футболистите. За жалост обаче поради липса на средства много мачове не се играха и бяха присъдени служебни резултати. А заради кризата в средата на първнството отборът на „Мост” прекрати участието си в шампионата.
За осем кръга отборът на „Юнак” е реализирал 18 гола, а е допуснал 20. С най-много попадения – шест, е Озан Муталибов. Въпреки че е изграден от млади играчи, тимът се представи успешно в есенния дял на първенството. Особено в Ардино момчетата на Ферди Велиев играха с много настроение, самочувствие, отлична тактическа дисциплина и доказаха, че стадион „Юнак” е непревземаема крепост. В Ардино „юнаците” записаха четири победи, в които вкараха общо 12 гола.
Най-срамна се оказа загубата с 1:7 в Черноочене от местния „Искра” в началото на есенната кампания. Отборът на „Юнак” пристигна за мача без основните си играчи, а младите сякаш бяха загубили желание за игра, отказаха да се борят и резултатът е ясен. Не знаем какво е казал треньорът Ферди Велиев на възпитаниците си, но в следващите си три срещи те постигнаха три победи срещу коравия тим на „Левски” (4:3), „Байкал” (2:0) и „Върбица” (3:2). Отново видяхме познатото лице на отбора – много мощ в атака, и бързина по фланговете. Неприятното е, че в края на есенния дял дойде загубата в Перперек от местния „Перперикон” с 1:4 след грешки на резервния вратар. А загубата с 1:4 в Момчилград от лидера „Родопи” беше очаквана.
В крайна сметка „юнаците” направиха един добър полусезон, постигнаха добри резултати и заслужено се намират в челната тройка
Целта на ръководството е съставът да се обиграва, да се гради, за да може в бъдеще отново да бъде фактор в областния футбол, коментира президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов.
Благодарим на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за финансовата подкрепа, както и на всички спонсори, които отделят средства за развитието на футбола в Ардино, заяви Муталибов.

Прочитания: 490 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари