Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
МЕХМЕД АЛИЕВ Е НОВИЯТ ПРДСЕДАТЕЛ НА БЧК В АРДИНО
18 Декември 2012

  [Още снимки]

Мехмед Алиев е новият председател на Българския Червен кръст в Ардино. Той бе избран единодушно на провелото се днес в залата на съветника отчетно-изборно събрание на Общинската организация. За негов заместник беше одобрена кандидатурата на досегашния председател на хуманитарната организация в Ардино д-р Себахтин Хаджисеид. Новият общински съвет на БЧК е 5-членен.
Официални гости на отчетното събрание на ардинци бяха Кузман Димов, зам.-председател на Областния съвет на БЧК, Жана Чакърова-Шукерска директор на Секретариата при ОС на БЧК и зам.-кметът на община Ардино Неджми Ходжов.
Делегатите приеха отчет за дейността си и отчета на контролната комисия за изминалите четири години.
В доклада си д-р Себахтин Хаджисеид, председател на общинската структура обърна специално внимание на хуманитарната хранителна помощ от запасите на Европейския съюз, която се раздава за пета поредна година на социално слаби, инвалиди, пенсионери с ниски доходи и безработни. В местната структура съществуват четири дружества с над 200 члена. Престои да бъдат учредени още нови дружества, което ще даде възможност в ръководните структури да бъдат включени млади доброволци, заяви д-р Хаджисеид и добави, че години наред в състава на Общинския съвет са били предложени и избирани само здравни работници. „В условията на сложните промени и предизвикателствата на настоящето и бъдещото изискват да бъдат включени в дейността на БЧК млади, ерудирани доброволци от други сфери, представители на местната власт, учители, инженери”, каза още д-р Хаджисеид.
Жана Чакърова-Шукерска изказа благодарност към ръководството на община Ардино за съвместното сътрудничество. Тя отбеляза, че местната структура на хуманитарната организация е стъпила на една добра основа, но трябва да се търсят начини за разширяване на червенокръстната дейност чрез младите хора, които са бъдещото на организацията.
В края на общото събрание бяха приети насоки за дейността на организацията в Ардино за периода 2013 – 2016 година. Определени бяха и трима делегати, които ще участват в Областната отчетно събрание на БЧК, което ще се проведе през месец февруари 2013 година.

Прочитания: 546 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари