Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ АРДИНО ПОСЕТИ БУРСА
18 Февруари 2013

  [Още снимки]

В края на миналата седмица делегация от община Ардино начело с кмета Ресми Мурад взе участие в 15-та годишна „Вечер на ардинци” в Бурса. Визитата беше по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса.
Празничната вечер, провела се в петзвездния хотел „Хилтън”, чийто собственик е с ардински корен, е събрала на едно място над 700 ардинци. На нея са присъствали министри, депутати и кметове от Бурса, както и много бизнесмени с ардински корени, изселили се между 50-те и 90-те години на миналия век.
По време на своята визита Ресми Мурад, заедно с председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Ходжов, Изет Шабан и Наско Кичуков и общински съветници от местния парламент, проведоха поредица делови срещи със земляци-изселници, бизнесмени и политици за взаимно сътрудничество в областта на културата, образованието и спорта.
„Имахме среща с кметовете на Голямата Община Бурса Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, така също с Ерджан Юзел – главен секретар на Голяма Община Бурса и председател на Изпълнителния съвет на Платформата на общинските секретари в Турция”, каза Ресми Мурад. Групата е посетила заводите на „Дурмазлар Холдинг”, основан от покойния Али Дурмаз с корени от с. Песнопой, произвеждащи трамваи, вагони и много други машини за тежката индустрия. На среща с генералния директор на холдинга Юсеин Дурмаз, кметът му е подарил картина с родопски сюжети.
„Проведохме ползотворен разговор и с Айдън Йълмаз, един от най-успешните ардински бизнесмени в Бурса, който вече може би конкурира и на фамилията Дурмазлар”, допълни Ресми Мурад.

Прочитания: 702 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари