Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В АРДИНО ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА
20 Февруари 2013

  [Още снимки]

Изработване на табла и рисунки, посветени на живота и делото на Васил Левски на тема „Времето е в нас и ние сме във времето”, конкурси за написване на стихотворение, есе или разказ, мултимедийна презентация под надслов „Искаме да знаем повече за теб, Апостоле!”, състезания „Лъвски скок” и ”Учим се от теб, Апостоле”, викторина, нареждане на пъзел „Пътят към свободата” бяха само част от дейностите, посветени на патронния празник на СОУ „Васил Левски” в Ардино под надслов „С името на Апостола” – 176 години от рождението му и 140 години от обесването му. В тях се включиха ученици от 1-ви до 12-ти клас.
Патронният празник започна с тържество в двора на училището. Учениците от втори и трети клас с ръководители г-жа Татяна Александрова и г-жа Атие Шакирова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски. С поднасяне на венец пред постамента на Апостола на свободата в дора на училището и едноминутно мълчание бе почетена паметта на великия българин.
„Епохите минават и отминават, раждат се и умират, а обесеният Апостол е жив”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите старши учителят по история и цивилизация Севда Палазова. „Българската земя вечно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата й усет за трайност и величие. И ако чувстваме силно тежестта на българската си принадлежност, то е, защото Апостолът виси в нас със страшна сила”, каза още в словото си г-жа Палазова.
Директорът на училището г-жа Аника Петрова награди учениците, отличили се в състезания и конкурси, посветени на патронния празник на училището, а всички останали участници получиха грамоти.
Отборът „Джингиби” (Неуловимият) в състав Мюгей Салиева, Демет Ертанова, Рафет Еминов и Станислав Дойновски спечели първото място в състезанието за живота и дейността на Васил Левски с ученици от 9-ти до 12-ти клас.
От начален етап в състезанието „Лъвче” първенец е отборът на „Тигри” от Іб клас в състав Айля, Вероника, Мелих, Беркем, Карделен и Цветелина.
В състезанието под мотото „Учим се от теб, Апостоле” второкласниците и третокласниците показаха завидни знания за живота и делото на Апостола на свободата. И трите отбора в надпреварата получиха отлични оценки от журито.

Прочитания: 725 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари