Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
АРДИНО СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАДНАЛИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО
03 Март 2013

  [Още снимки]

Националният празник на България Трети март беше отбелязан и в Ардино. В събота вечерта в препълнения салон на читалище „Родопска искра” се състоя празничен концерт с участието на певчески и танцови, самодейни състави към местното духовно средище. На културното събитие присъстваха кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Специални гости бяха и участничките в 53-ия Национален туристически поход на жените.
Кметът Ресми Мурад поздрави присъстващите и им честити големия ден на България. „3 март 1878г., е въплъщение на едно начало. На този ден е направена онази първа политическа крачка, заради която дадоха живота си хиляди верни синове и дъщери на България. Сан Стефано срути окончателно започналата да се пропуква стена, която отделяше България от Европа. Той постави началото на онази Трета България, на която историята бе отредила да се намира на кръстопътя между Запада и Изтока, между Европа и Азия, там, където така сложно и съдбовно се преплитат интересите на великите сили”, каза в словото си градоначалникът.
Концертната програма започна с изпълненията на женска група за родопски фолклор с ръководител Светла Семерджиева. Особено впечатление направи младият акордеонист на групата Ивайло Христов, който завладя публиката с виртуозните си музикални умения. Присъстващите се насладиха и на изпълненията на новосформираната танцова формация „Балканика” с ръководител Никола Величков и на детска вокална група „Звънче" с ръководител Ергюн Мюмюнов. Истинско откритие на вечерта се оказа младата солистка Хьорю Топалова. Тя изпълни с невероятен успех популярната песен на Лили Иванова – Дансингът на самотата. Пяха още групата за стари градски песни с ръководител Донка Ганчева.
Днес (неделя) в знак на признателност пред героите на България венци и цветя бяха поднесени пред бюст-паметника на Христо Ботев от името на общинската администрация, местния парламент, институции и училища. Цветя положиха и много граждани.

Прочитания: 697 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари