Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
Заключителна конференция се проведе по проект „ Укрепване на бреговете на река Ардинска и възстановяване на речни прагове с цел предотвратяване на наводнения”
06 Март 2013

  [Още снимки]

В заседателната зала на Община Ардино се проведе заключителна конференция по проект „Укрепване на бреговете на река Ардинска и възстановяване на речни прагове с цел предотвратяване на наводнения” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013”. Стойността на проекта, който е финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие е 1 034 782.60 лева, а срокът за изпълнение – 24 месеца.
На конференцията присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, ръководителят на проекта Хафизе Чауш, кметове и кметски наместници на населени места.
Зам.-кметът Изет Шабан представи презентация за изпълнението на проекта. Той отбеляза, че основната му цел е била предотвратяване риска от наводнения, като предпоставка за подобряване на възможностите за местно развитие и подобряване качеството и средата на живот в община Ардино. В проекта са изпълнени следните инвестиционни дейности, като корекция на река Ардинска, почистване и оформяне на речното корито, разширяване на съществуващи диги, укрепване бреговете с подпорни стени, възстановяване и изграждане на речни прагове. Крайни бенефициенти са всички жители на Община Ардино, както и туристите и гостите посещаващи общината.
Кметът Ресми Мурад поздрави екипа, реализирал проекта. Той отбеляза, че с изпълнението му значително е подобрена инфраструктурата по коритото на река Ардинска. Надявам се подобни успешно реализирани проекти на територията на общината да се увеличат. В едно кризистно положение, основните възможности са по европейските програми и ние сме насочили усилията си към тях, за да изпълним ангажиментите, които сме поели пред нашите съграждани и избиратели, както и да подобрим качеството на живот в общината, каза Ресми Мурад.

Прочитания: 661 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари