Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ДВЕ БЕБЕТА ПРОПЛАКАХА В АРДИНСКАТА БОЛНИЦА
08 Март 2013

  [Още снимки]

Първите две бебета проплакаха на 6 март в акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилната болница за актично лечение в Ардино след четири месечното временно спиране на дейността му. Майките и новородените са в отлично състояние.
Билге е родена в 21.56 часа. Тежи два килограма и деветстотин грама, висока е 48 сантиметра. Тя е първата рожба на 21-годишната Назлъ Бахри от Правдолюб, която е шивачка в Ардино. Щастливият баща Билгин Юзеиров е безработен. Бебето Билге се е родило с цезарово сечение.
Второто бебе в ардинската болница Синан се появява на бял свят в 23.40 часа. Момченцето се родило по естествен път, с тегло 4.40 кг и дължина 52 см. Това е второ раждане за 32-годишната майка Семиха също от Правдолюб. Малкият Синан си има кака – Сибел на 9 години. Таткото работи в строителна фирма.
Началникът на акушеро-гинекологичното отделение д-р Мария Терзиева заяви, че при раждането на Билге в екипа при цезарово сечение са били още д-р Недим Исмаилов от Кърджали, който отскоро е започнал да съвместява дежурства в ардинското отделение и анестезиологът д-р Себахатин Хаджисеид. Според нея, д-р Исамилов ще бъде в голяма полза за ардинските майки, като местен специалист и приятел.
„Реших да родя в родния си град, защото тук обръщат голямо внимание на новородените и на майките. Преди 9 години тук се роди и първото ми дете – Сибел”, заяви Семиха Делимехмедова
Щастливите татковци Билгин Юзеиров и Сезгин Делимехмедов изказват сърдечните си благодарности към целия екип на отделението за грижите, които оказват към техните съпрузи и деца. Те отбелязаха, че бременностите на съпрузите им били наблюдавани от женската консултация на отделението, която се намира в първия етаж на болницата.
Управителят на ардинската болница д-р Адам Персенски сподели, че се радва на доверието, което изразяват пациентите към работата на акушеро-гинекологичното отделение. Той благодари на целия екип за грижите, които оказват към майките и новородените.

Прочитания: 1149 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари