Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ХУДОЖНИК ОТ АРДИНО РИСУВА АНКАРА ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК
13 Март 2013

  [Още снимки]

31-годишният комикс-художник Айхан Хайрула от Ардино участва в графичния албум „Черен пушек, животът е един пожар“, излязъл в Турция. В албума 19 художници разказват за столицата Анкара от 1916 година до наши дни. Левент Джантек, написал много книги и сценарии за телевизионни сериали, е автор на текста.
Албумът е дело на издателска къща „İletişim yayınları” , която издава и романите на световноизвесният писател Орхан Памук, носител на Нобеловата награда за литература през 2006 година, сподели художникът от Ардино. Той уточни, че работата му проследява живота и преживяванията на главния герой Реджаи през 1916 година. „За мен беше изключително голямо удоволствие да пресъздам историята, написана от Левент Джантек. Работихме прецизно върху всяка страница, като обръщахме голямо внимание да визуализираме всеки детайл на Анкара през този период, сподели още младият художник от Ардино. Любопитните могат да посетят и официалния сайт на албума: www.dumankara.com
Айхан Хайрула е автор на множество къси истории, илюстрации и корици. Творец е на историческата драма “Swordsmith Assassin”, графична новела. Художник на научно-фантастичния хорър “Roswell, Population 37” и на хорър историята „Grimm Fairy Tales Myths & Legends“. И трите заглавия са публикувани в САЩ.
Завършил в УНСС в София, специалност „Счетоводство и контрол”. Повече негови творби може да видите и на сайта му в интернет.

Прочитания: 689 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари