Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
АРДИНСКИ ТАЛАНТИ СЪС СЕРТИФИКАТИ ОТ НАЙ-ПРЕСТИЖНАТА АКАДЕМИЯ В БЪЛГАРИЯ
19 Март 2013

  [Още снимки]

Единадесетокласниците от ПГ „Христо Смирненски” – Ардино Антон Чолаков и Николай Чочев завършиха успешно едногодишния курс по Уеб Дизайн и Javascript програмиране в най-голямата академия за обучение в ИТ индустрията – Telerik Academy в София.
Антон и Николай са единствените достигнали до престижния сертификат на работодател номер 1 в ИТ индустрията у нас - Телерик, които все още не са завършили средното си образование. Сертификатите им бяха връчени от Светлин Наков, директор и основател на академията. Младите таланти и бъдещи софтуерни инженери споделиха, че отличията им са плод на едногодишни усилия и много безсънни нощи.
„Беше изключително трудно! Трябваше да се преборим с приетите за участие над 2600 курсиста и да достигнем до така желаните сертификати, които бяха раздадени само на 40-те най-добри. Освен с това индивидуално отличие, ние сме познати и като един добър екип – AntoNik Team. Радваме се не само заради постигнатите резултати, а и
заради това, че се запознахме с наистина прекрасни хора – наши бъдещи колеги и страхотни лектори!”, каза Антон.
От своя страна Николай подчерта, че сертификатите ще им осигурят една от най-престижните професии в България. „Ценността им е огромна, тъй като всяка фирма работодател в страната ни търси и изключително много цени кадърните кадри, завършили Академията на Telerik. Както знаем търсенето на софтуерни инженери у нас и в цяла Европа е масивно, а очакванията са повече от големи – недостик на над 30 000 работни места в тази област през следващите години”, добави Николай.
Директорът на учебното заведение Мехмед Гюлестанов заяви, че възпитаниците им представят не само гимназията, но и града и областта по забележителен начин на десетки състезания за програмиране и Уеб Дизайн, както и на Националната Олимпиада по Информационни Технологии.

Прочитания: 1617 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари