Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В АРДИНО
20 Март 2013

  [Още снимки]

Първокласниците от СОУ „Васил Левски” в Ардино проведоха традиционния за първи клас „Празник на буквите” под надслов „Ние вече сме грамотни”. В заседателната зала на общинския съвет малките ученици, водени от учителките Румяна Младенова и Айсен Саидова представиха наученото в първи клас. С ритъм и усмивки те пренесоха присъстващите в света на музиката. Рецитираха с много настроение. Всеки първокласник беше научил по няколко чудесни стихчета за отделните букви.
Така те изпратиха букварчето и посрещнаха читанката, доказвайки смело и убедитено, че са грамотни. Грандиозният спектакъл завърши с много игри, танци и усмивки.
Гости на тържеството бяха кметът Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, директорът на СОУ „В.Левски” Аника Петрова, общински служители от отдел „Образование, култура и спорт”, директорът на ЦДГ „Брезичка” Тюркян Йемеджиева. Празника споделиха още близките на децата и преподаватели от училището.
Кметът Ресми Мурад поздрави първолаците с техния неповторим и радостен празник. „Приятно ми е да бъда гост на вашето мило тържество, което с всяка измината година става по-хубаво и по-разнообразно. Радостни сме и ние, че вече сте грамотни и можете да четете, пишете, смятате и да познавате буквите”, каза в своето приветствие Ресми Мурад. Той поздрави училищното ръководство, че създава добри условия за тяхното образование. Градоначалникът зарадва всички първокласници с книжки и комплекти за оцветяване.
Директорът на СОУ „Васил Левски” Аника Петрова раздаде на всеки един първокласник грамота „Аз мога да пиша и да чета”. Тя им дари и енциклопедия, за да научат много интересни неща за света и природата около тях.
От името на всички родители Руска Чаушева пожела на малките ученици да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието.
Тя изказа специални благодарности за всеотдайните грижи и труда на учителките Румяна Младенова и Айсен Саидова. Децата получиха от своите родители книжки и една огромна торта. Поздравление беше направено и от директора на ЦДГ „Брезичка” Тюркян Йемеджиева. От името на учителския колектив на детската градина тя пожела на малките ученици много радост и успехи в учението.

Прочитания: 1223 пъти

 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари