Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ИЗГРАЖДАТ РАЙСКА ТУРИСТИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА В ОБЩИНА АРДИНО
29 Април 2013

  [Още снимки]

На 29 април край Ардино бе направена символична първа копка на проект „По Дяволския мост - към райските пътеки в Ардино”. Копката направиха кметът на община Ардино Ресми Мурад и ръководителят на строителното обединение Иван Михайлов. С нея бе даден старт на изпълнението на един дългоочакван и изключително важен проект за Ардински район.
Събитието уважиха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, директорът на историческия музей в Кърджали Павел Петков, актьорът Калин Сърменов, представители на МВР, общински съветници, представители на общинската администрация, кметове и кметски наместници от общината. Тук бяха и шефовете на 4-те фирми-изпълнители.
„С реализирането на този важен проект искаме веднъж завинаги да гарантираме по-лесния достъп до емблемата на Ардино - Дяволския мост чрез реконструкция и рехабилитация на общински път Ардино - с. Дядовци. Освен това, проектът предвижда реставрация, консервация, оборудване и експониране на културно-историческите и природни атракции - Дяволския мост, Орловите скали, Барутчийницата. Привличането на европейски средства не беше никак лесно, но съм убеден, че сме на път да разрешим проблемите за реставрацията, опазването и експонирането по привлекателен начин на недвижимите културни ценности от национално значение и да осигурим достъпа до тези атракции. Сега на дневен ред са изпълнителите. От тях очакваме срочни и качествени дейности” - каза кметът Ресми Мурад.
На свой ред, Иван Михайлов, главен координатор и изпълнител на проекта с пакет от дейности, лаконично заяви, че оттук насетне ще говорят с езика на делата си.
Проектът, на стойност 3 421 721, 32 лева, се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България.

Прочитания: 695 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари