Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ЗАТОЧЕНИЦИТЕ НА ЯВОРОВ ИЗПОТИХА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В АРДИНО
21 Май 2013

  [Още снимки]

59 зрелостници от Професионална гимназия „Хр.Смирненски” и СОУ „В.Левски” в Ардино се явиха на матурата по български език и литература. „Изпитите минаха в спокойна атмосфера и добра организация. Нямахме никакви проблеми”, заяви председателят на зрелостната комисия инж. Стефан Златев.
Дванайсетокласниците работиха над аргументативен текст на тема „Изгубената родина” върху стихотворението „Заточеници” от Пейо Яворов. Три часа след началото на матурата първите абитуриенти започнаха да излизат от сградата на Професионалната гимназия. Сред тях бе и отличничката от СОУ „В.Левски” Бурчин Халилова.
„Темата беше приятна за писане, изучавахме я в 11-ти клас. С теста по български горе-долу се справих, имаше непознати неща, но попълних отговорите. Надявам се резултатите да бъдат добри и да зарадват всички мои връстници”, заяви абитуриентката, изчаквайки в двора съучениците си. Бурчин мисли да продължи образованието си в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.
„От теста по български език съм доволен, но темата по литература много ме изпоти. Исках да се падне Иван Вазов или Христо Смирненски”, каза Севги Зеки от Професионалната гимназия. Въпреки това очаква добра оценка от работата си.
Една от последните, които излезе от сградата бе отличничката от СОУ „В.Левски” Мария Красимирова. Тя сподели, че в последния час от определените 4 е успяла да се мотивира и да отговори на всички въпроси. „Очаквам резултатите да бъдат благоприятни за всички зрелостници. Пожелавам им успех, нека всеки да влезе в желания от него университет”, допълни Мария.
Сред ардинските зрелостници бе и 42-годишният Митко Йорданов от Джебел, който учи задочно в Професионланата гимназия. „Всичко си написах. Оценката много не ме вълнува, важното е да взема дипломата”, казва Митко. Препоръчва на младите да се учат навреме. В свободното си време да четат книги и да развиват мисленето си. Защото колкото по-късно, толкова по-трудно ти се отдава.

Прочитания: 419 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари