Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
Проект “Интеркултурно професионално обучение”, спечелен от Оздравителна професионална гимназия „Хр. Смирненски”- Ардино,на стойност 28 000 EUR
13 Юни 2007

  [Още снимки]

"Леонардо да Винчи" е програма за осъществяване политиката на Европейския съюз (ЕС) в областта на професионалното обучение. В България тя се администрира от Център за развитие на човешки ресурси.
Тазгодишните единадесетокласници от Оздравителна професионална гимназия „Хр. Смирненски” - Ардино са първите късметлии, които успяха да се преборят за производствена практика в чужбина. Желаещите бяха много, но само 20 ще имат реалния шанс това лято да получат професионално обучение в реална работна среда в Република Полша.
За да стигнат до там `Леонардовците` трябваше да извървят тежък път и да преминат през усилена педагогическа подготовка при г-н С. Карабашев, културна подготовка при г-жа К. Юсуфова и езикова подготовка по английски език при г-н Г. Димитров. Всеки учител даде всичко от себе си за по-пълноценното усвояване на материала.
Мненията на учениците за проекта „Леонардо да Винчи” са различни, но определено всички са съгласни, че човек трябва да се развива и усъвършенства, а по - добър начин от този едва ли има. За по - голямата част от учениците това ще бъде първото напускане на пределите на България, а по този начин те ще опознаят един по-различен свят. Ще имат възможност да се запознаят с европейските стандарти за качество, да усъвършенстват езиковите си компетенции и практически умения. Техните възможности за реализация ще се увеличат с придобиването на сертификат за усъвършенствани знания и умения.
Не можем да не споменем и тези, без които този проект нямаше да бъде реалност – г-ца Шеннур Ханджиева, инж. Перихан Азиз и инж. Азис Мурад. Те успяха да вдъхнат кураж на учениците за успех и бяха с тях във всеки труден момент, като не щадяха нито труд, нито време.

Всеки ученик е сигурен, че е избрал верния път и ще даде всичко от себе си да представи по подобаващ начин България.

Прочитания: 1184 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари