Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СЛАГАТ ВОДОМЕРИ В МЛЕЧИНО
26 Юни 2013


От 1 август въвеждат водомерна система в ардинското село Млечино с цел пестеливо използване на питейната вода. Това решиха единодушно жителите на селото на Общо събрание, което се проведе във вторник. Решено бе още един кубик вода да струва 50 ст. и всеки сам да си купи водомер, както и да го монтира до края на юли.
Гости на Общото събрание на млечинци бяха кметът на общината Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан и общинският съветник от района в местния парламент Алпер Сами.
В началото на срещата селският управник Улви Юзеир направи подробен анализ за състоянието на водопроводната мрежа, който предизвика бурни дебати сред жителите на селото. Той заяви, че постоянно се правят проверки на нивото на водата в резервоара. „През зимните месеци дебитът на вода е на добро ниво. За 24 часа от каптажите на водоизточниците имаме 21 600 литра вода, като за един потребител от селото се пада 300 литра вода. През пролетта имаме намаление с около 10 процента, а сега за всеки жител на Млечино за един ден се пада по 200 литра вода”, каза Юзеир
Според него състоянието на вътрешната водопроводна инсталация, която е от края на 60-те години на миналия век е много тревожна. Особено през летния сезон водата е крайно недостатъчна, което води до режим, при който жителите имат вода през два дни. „Най-голям е проблемът с живеещите във високите етажи на двата блока в центъра на селото. Всеки си има градинка. Ако не се поливат, за домакинствата водата ще стигне” смята кметът. Той заяви, че ако не се сложи водомерна система, няма да има разрешение на проблема.
Ресми Мурад подчерта, че въвеждането на водомерната система ще доведе до справедливо изплащане на цената на питейната вода в Млечино. Според него до края на година проектът „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни мрежи и съоръжения в Млечино”, с което ще се извърши водоснабдяването на селото от съществуващ резервоар в Туристическия комплекс „Белите брези” изцяло ще разреши проблема с безводието. Ресми Мурад припомни, че до 2007 г. около 1800м. стари тръби от водопроводната мрежа на селото са били сменени с висококачествени полипропиленови с по-голям диаметър. Изграден е бил и резервоар.
Ардинският градоначалник отбеляза още, че подобни проблеми има и в останалите населени места на територията на общината. „Общинското ръководство работи и търси решения за преодоляване на безводието и в другите населени места”, каза Мурад.

Прочитания: 570 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари