Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ОБСЪДИХА МУЗЕЙНОТО ДЕЛО В АРДИНО
01 Август 2013


Вчера в залата на Общинския музей в Ардино се проведе заседание на Обществения съвет за закрила на културното наследство. Гости на събитието бяха директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Павел Петков и Валерия Сариева – главен уредник в музея. Тук бе и кметът на общината Ресми Мурад.
Обсъдена бе дейността на музея през последните години и възможностите за развитието на музейното дело в Ардинско. Уредникът на Общинския музей Танер Чобанов разказа за развитието на музея от неговото откриване през 2007 година до сега, както и за добрите взаимоотношения между двата музея. „Със съдействието на колегите от Кърджали е осъществена етнографската експозиция, гостуват ни изложби с разнообразна тематика, получаваме ценна методическа помощ”, заяви Чобанов.
Директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Павел Петков взе отношение както по досегашните плодотворни взаимоотношения между двата музея, така и по въпросите на бъдещото сътрудничество и взаимопомощ между тях. Изрази задоволство от факта, че за първи път присъства на заседание на такъв обществен съвет в областта. Валерия Сариева се спря върху археологическите и етнографски проучвания, които са направени и трябва да продължат да се извършват по отношение на важни културно-исторически обекти като крепостта Кривус край Башево, каменните къщи в села като Горно прахово и Жълтуша, Медресето край Долно прахово и др.
Бе обсъден протокол, който ще бъде подписан между Община Ардино и Регионалния исторически музей за бъдещото сътрудничество и взаимодействие за закрилата на движимото и недвижимо материално културно наследство на територията на общината.
Председателят на Обществения съвет Неджми Ходжов запозна гостите и членовете на съвета с хода на реализацията на проекта „По Дяволския мост – към райските пътеки на Ардино”. Той увери, че проектът ще приключи както е предвидено до края на настоящата година.

На снимката: Гостите и членовете на Обществения съвет за закрила на културното наследство направиха обща снимка пред Общинския музей заедно с кмета Ресми Мурад

Прочитания: 791 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари