Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОБСЪДИХА ПОДГОТОВКАТА ЗА ЕСЕННО-ЗИМНИЯ СЕЗОН В АРДИНСКО
02 Октомври 2013


Днес в общинската заседателна зала в Ардино се проведе традиционната кметска среща. Сред основните теми, които бяха разисквани бе подготовката за началото на есенно-зимен период. Секретарят на общината инж. Кемал Алиев напомни на местните управници да се погрижат в съответните населени места, където има селскостопански фонд да осигурят по една кола с дърва за огрев за болницата през зимния период, за да се намалят неразплатените й сметки. Транспортът ще бъде осигурен от общината.
На кметовете бе възложено да извършат и оглед за състоянието на административните сгради и пространствата около тях и да предприемат мерки при необходимост. От своя страна те споделиха, че в момента нямат достатъчно работници по програмите за заетост, които да се грижат за чистотата и осигуряват приветлив вид на населените места в общината. Кметовете и кметските наместници заявиха, че имат нужда от въглища за зимния период. „Не може да се отопляваме само с дърва. Последното снабдяване с въглища на кметствата бе преди две години”,уточниха те.
Кметът на Чубрика Фердун Али информира, че в района на селото има много безстопанствени пуснати крави от Ленище, които нанасят поражение на селскостопанските градини на местните жители и създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.
Общинският председател на БЧК в Ардино Мехмед Алиев съобщи, че на 11 октомври започва подпомагането на социално слаби жители от територията на общината с хранителни продукти от интервенционните запази на Европейския съюз. Той уточни, раздавателните пунктове на БЧК се намират в сградата на общината и кметство Млечино. Право да получат хранителни продукти от първа необходимост имат 1362 социално слаби жители, които през миналата година са били одобрени за енергийни помощи, надбавки за първокласници или еднократна социална помощ, както и лица, които се грижат за хора с увреждания. Пакетите съдържат брашно, ориз, олио, леща, захар. Списъците са предоставени на областното ръководство на БЧК от Дирекции „Социално подпомагане“.

Прочитания: 521 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Избори 2019
 
Предварителни избирателни списъци
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари