Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ СЕ ПРОВЕДЕ В АРДИНО
20 Ноември 2013

  [Още снимки]

На 18-ти и 19-ти ноември в заседателната зала на община Ардино се проведе обучение на тема „Култура на бизнес мисленето – планиране, контрол и корекции“. Събитието бе първото от четири обучения по предприемачество и част от проект „Предприемачество без граници“, ” BG051PO001-7.0.07-0215, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз .
В обучението, което се проведе посредством видео – конферентна връзка с офиса на ИКТ Клъстер и високотехнологичния инкубатор – Корк БИЦ, град Корк, Ирландия, участваха 25 млади ардинци на предприемачество, предварително избрани с конкурс.
В рамките на обучението особено внимание бе обърнато на темите „Какво означава да правиш бизнес и да бъдеш предприемач”, „Предприемаческо мислене, възможности за финансиране на бизнес начинания в селските региони”, „Финанси за мениджъри „нефинансисти”, „Създаване и мотивиране на екип”, „Как да се справим с неуспеха и да се поучим от грешките”. Лектори бяха специалисти по предприемачество и успели предприемачи от България и Ирландия – Ейлин Молони и Майкъл О’Конър, Корк БИЦ, Боян Бенев, сериен предприемач, Александър Китов, съосновател на Бетахаус, Асен Георгиев, журналист, редактор и предприемач, Люба Йонкова, консултант Европейски програми за развитие на селските райони, Милена Николова и Венета Андонова, преподаватели в Бизнес програмата на Американския университет в България, Максим Колев, експерт в областта на финансите.
Агоп Узунбохосян, ръководител на клуб „Вега” от Кърджали участва в проекта, като експерт на ИКТ Клъстер.
Обучението бе съпроводено и с практически занятия свързани с оценка на предприемаческите умения, маркетингови проучвания и разписване на бизнес план. Представени бяха успешни примери на предприемачи от нашата страна и Ирландия.
Проектът „Предприемачество без граници” се реализира от Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии”, в партньорство с община Ардино, и високотехнологичния бизнес инкубатор Корк БИЦ, град Корк, Ирландия. Основната цел на проекта е развитие на човешките ресурси, подобряване на качеството на живот и насърчаване на социалното включване в Община Ардино чрез развитие на предприемачеството, посредством трансфер на европейски добри практики и ноу-хау и използването на информационните и комуникационните технологии.Прочитания: 502 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари