Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД: БЮДЖЕТЪТ ЗА 2014 ЩЕ БЪДЕ ПО-МАЛЪК, ВЪПРЕКИ УВЕЛИЧЕНИТЕ СТАНДАРТИ
07 Декември 2013

  [Още снимки]

Финансовото състояние на община Ардино и основните параметри на бюджета през следващата година бяха основните теми, дискутирани по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници. Той подчерта, че Бюджет 2014 ще бъде по-малък, въпреки увеличените стандарти.
„През 2013 г. бюджетът на община Ардино в частта за делегираните от държавата
дейности бе в размер 3 763 000 лв., а сега тръгваме с 3 610 000 лв. Най-голям дял са предвидени за образованието – 2 036 000 лв.”, уточни Ресми Мурад.
„Това ще бъде време на сериозна подготовка за изготвяне на проекти за новия програмен период на Европейския съюз 2014-2020 г. Още през първата половина на 2014 година трябва да направим всичко възможно, за да имаме готови проекти, които да ги реализираме в новия програмен период”, заяви Мурад. Основните проекти, които ще бъдат реализирани през следващата година ще бъдат повишаване на енергийната ефективност в сградата на Професионална гимназия „Хр.Смирненски”, обновяване на автогарата в Ардино по програма „Красива България”.
Преди началото на кметската среща инж. Емил Кехайов и д-р Таня Дилова от службата по трудова медицина при „Ферекс Консулт-СТМ” ЕООД в Смолян проведоха обучение на селските управници и представителите на местната власт по здравословни и безопасни условия на труда и ги запознаха със съответните - Закона за здравословни и безопасни условия на труда (ЗЗБУТ) и Наредба РД-07-2, както и правилата за оказване на първа долекарска помощ и самопомощ при увреждане на здравето при работа. Всички длъжностни лица ще получат сертификати за преминало обучение.
По време на работната среща кметовете и кметските наместници бяха обучени как да боравят с документи и как да изпълняват задълженията си, по част от възложените им от държавата функции. Валентин Петров, съдия в Районен съд в Ардино разясни на селските управници дейността на службите „Връчване на призовки и съдебни книжа”, в качеството им на длъжностни лица по връчването на съдебни книжа, съобразно вменените им по Наказателно процесуалния кодекс (НПК) и Гражданско процесуалния кодекс (ГПК), както и правилника за Администрацията в съдилищата задължения.
Атанас Чочев, гл.експерт в Общинската служба по земеделие запозна кметовете с новата мярка за подпомагане на земеделските производители чрез възстановяване на част от акциза на използвания газьол, използван за отопление.Прочитания: 709 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари