Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
РЕСМИ МУРАД: 2013 Г. Е ВЪРХОВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИТЕ И СОЦИАЛНИ ПРОЕКТИ
18 Декември 2013

  [Още снимки]

„Настоящата година е върхова по отношение на инвестиционните и социални проекти”, каза кметът на община Ардино Ресми Мурад по време на годишния си отчет за изтичащата година. Събитието се проведе при голям обществен интерес във вторник в салона на читалище „Родопска искра”. Присъстваха много граждани, общински съветници, кметове на населени места, представители на бизнеса, неправителствени организации.
„През отчетния период усилията на общинското ръководство бяха насочени основно към подобряване на техническата и социална инфраструктура, за което се подготвиха и внесоха редица проекти по различни национални и европейски програми”, каза Ресми Мурад. Като най-значим през годината той посочи проекта за туризма с основна дейност изграждане на стройна туристическа инфраструктура на територията на общината чрез реставрация и консервация на Дяволския мост, Тракийското светилище „Орловите скали”, реставрация, консервация и експониране на барутчийницата, освежаване на фасадите на сградата на Общинския исторически музей, екопътека Ардино - Орловите скали.
Кметът на общината се отчете за извършеното и постигнатите резултати във всички сфери на общинската дейност. „Водещи правила в дейността на всички отдели от общинската администрация, подчиняващи се на трите основни принципа отговорност, публичност и прозрачност са работа за благото на хората, създаване на условия за по-добър живот, осигуряване на предпоставки за добър инвестиционен климат в общината”, подчерта Мурад. Той изказа благодарност за доброто взаимодействие с общинския съвет и подчерта, че извършеното през изтичашата 2013 година, както и всичко направено от началото на мандата е предпоставка и през следващата година да продължи работата за решаване на основните проблеми на гражданите. „Нашата обща задача е да работим за постигане на основната цел – община Ардино да се превърне в район с развит туризъм, предпочитано място за развитие на бизнеса, район с чиста природа, където всеки гражданин да учи, работи и живее пълноценно”, заяви в края на своя отчет Мурад.
Кметът на общината отправи благопожелания към всички във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници. „Нека да запазим чистотата на мислите и действията си, щедростта на сърцата си, милостта, състраданието и добротата!”, завърши думите си Ресми Мурад.

Прочитания: 641 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари