Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
БАЙ КРАСИМИР: УЧЕНИЕТО Е ПРОЗОРЕЦ КЪМ СВЕТА
04 Февруари 2014


Любимото място на 91-годишния родопчанин е читалищната библиотека в Ардино

„Повече от 35 години съм редовен читател на читалищната библиотека в Ардино. Страшно много книги съм прочел. Учението е прозорец към света”, казва 91-годишният Красимир Чаушев. Всеки делничен ден той изкачва стълбите до втория етаж на градската библиотека в Ардино, за да прочете регионалните и национални вестници и списания, въпреки че се затруднява малко със зрението си.
Възрастният родопчанин обича да чете книги, които поощряват труда на младото поколение. Почитател е на творчеството на Иван Вазов. „Харесвам неговите произведения, защото са изпълнени със свободолюбиви идеи”, уточнява бай Красимир. Той е роден през 1923 година в смолянското село Оряховец, което до 1958 година е било към бившата Ардинска околия. Когато е бил на 18 години, семейството му се преселва в Ардино. През 50-те години на миналия век завежда културно-масовата работа в Околийския комитет на Отечествения фронт. Бил е и член на околийския читалищен съвет. Завършил е Висшия Икономически Институт в София. Над 30 години е учителствал. Повече от 20 години работи в бившата Климатична гимназия „Хр. Смирненски” в Ардино. Бил е начален учител и в родното си село Оряховец.
Дългогодишният учител и общественик казва, че не харесва сегашната система на образование у нас. „По наше време имаше дисциплина и възпитание. Учениците, които завършваха училище, било техникум или гимназия, придобиваха богата обща култура. Бяха подготвени веднага да се включат в живота, а дипломите на висшистите се признаваха у уважаваха в световен мащаб. Сега е друго – демокрация, реформи, компютри. Българският език не е важен, приоритетен е английския. Пари да имаш, образование си купуваш”, споделя бай Красимир.
Той е изключително доволен от отзивчивостта и топлината на читалищния персонал.
Миналата година по повод неговия 90-годишен юбилей кметът на общината Ресми Мурад изрази отношението на всички негови съграждани, като каза, че Красимир Чаушев е герой на тихия, всекидневен труд в името на доброто и добруването между хората, в името на живота.

Прочитания: 436 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари