Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
700 ЗЕМЛЯЦИ ОТ АРДИНО НА СРЕЩА В БУРСА
18 Февруари 2014

  [Още снимки]

През почивните дни делегация от община Ардино начело с кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям взе участие в 16-та поред вечер на ардинци в Бурса. Визитата бе по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса.
На традиционната празнична вечер, която се проведе в петзвездния хотел „Хилтън”, чийто собственик е с ардинско корени, дойдоха над 700 ардинци. Да почетат празника тук бяха Ертугрул Ялчънбаир, бивш виден политик и държавник на Турция, с корени от Светулка, кметовете на Голяма община Бурса - Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер - Мустафа Бозбей, председателят на най-голямата изселническа организация в Турция „Балгьоч” доц. Юксел Юзкан, консулът на България в Бурса Димитър Хаджиев. Присъстваха също бивши и настоящи депутати от Меджлиса, много кандидат-кметове на населени места в Бурса за предстоящите местни избори в края на март в южната ни съседка и бизнесмени, изселили се от Ардинско.
Най- малкият гост се оказа шестмесечният внук на изселника от Дядовци Айдън Юзкълъч –Топрак, дошъл заедно с родителите си. Най-възрастният 84-годишният Ахмедбейджан Юзтюрк, изселник от град Ардино.
Председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” и почетен кгражданин на Ардино Ахмет Кахраман припомни на присъстващите, че през 1998 година в Бурса група изселници от Ардинско решават да организират земляческа среща, която продължава и до днес. „С Балканите имаме кръвна, душевна, приятелска и братска връзка. Заедно споделяме радостите и тревогите си. В сърцето на ардинчанина винаги е имало обич, толерантност и гостоприемност”, заяви Кахраман.
Слово произнесе и кметът Ресми Мурад. Той сърдечно поздрави земляческата общност в Бурса и уточни, че са тук с 45-членна делегация, която включва общински съветници, кметове на населени места, бизнесмени. Градоначалникът очерта някои проекти, реализирани до исторически и туристически обекти на територията на общината като реконструкцията и рехабилитацията на пътя от Ардино за Дяволския мост, реставрацията и консервацията на тракийското светилище Орлови скали и на Барутчийницата към някогашните османски казарми в Ардино. Подчерта, че благоустрояване на града и населените места продължава. „Асфалтираме пътищата до селата, в които повечето от вас са родени, за да може по-лесно и удобно да достигате до тях”, отбеляза той. От свое име и от името на председателя на общинския съвет Сезгин Байрам връчи на председателя на земляческото обединение в Бурса Ахмед Кахраман диплом, с който го удостоява със званието „Почетен гражданин на Ардино”.

Прочитания: 969 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари