Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ТУРСКИ И БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ ОГЛАСЯВАХА ДЯВОЛСКИЯ МОСТ НА РИБОЛОВЕН ФЕСТ
13 Април 2014

  [Още снимки]

За първи път от стотици години народна музика огласяваше местността Дяволски мост на река Арда. Днес там се проведе „Риболовен фест” с разнообразна музикално-фолклорна програма. Организатор на проявата бе община Ардино и „Студио златен век” в рамките на проект „ По Дяволския мост – към райските пътеки в Ардино”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха самодейците от Народно читалище „Родопска искра” – Ардино. Концертната програма започна с изпълненията на оркестъра за местен турски фолклор със солисти Юксел Исмаил и Шениз Джемал. Последваха изпълнения на групата за стари градски песни с ръководител Донка Ганчева и групата за родопски фолклор „Родопчанка” с ръководител Светла Семерджиева.
За първи път около Дяволския мост се събраха толково много хора. За да прекарат един незабравим ден сред природата бяха дошли много ардинчани. Имаше и гости от вътрешността на страната. Освен народни песни, за присъстващите имаше вкусни кюфтета на скара, безалкохолни напитки и бира.
„Убеден съм, че с този проект ще разнообразим туристическото предлагане в общината и ще насърчим развитието на туризма. Красивата и здравословна природна среда, с изявени екологични качества е икономически ресурс, и ние трябва да го използваме, защото те са предпоставка за развитие на икономически процеси”, заяви в своето приветствие кметът на община Ардино Ресми Мурад.
Управителят на „Студио златен век” Калин Сърменов отбеляза, че Дяволският мост е гордост не само за община Ардино, но и за цяла България. „Смятам, че тази инициатива е една правилна стъпка във вярната посока”, каза още Сърменов.
Семейство Вълкови от Харманли за първи път посещават Дяволския мост. Уникална архитектура. Очаровани сме от красотата на заобикалящата ни природа и гостоприемството на местните хора. Надяваме се отново да посетим това красиво кътче в Източните Родопи”, заяви Петко Вълков.

Прочитания: 787 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари