Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
РЕСМИ МУРАД КАНДИДАТ ЗА „КМЕТ НА МЕСЕЦА”
20 Април 2014

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад е сред кандидатите за номинации за градоначалници ( категория – община над 20 000 души), които ще се борят за приза „Кмет на месеца”. Конкурсът се провежда по инициатива на Портала на българските общини - kmeta.bg. Темата този месец е ЕКО практики в населените места. По нея ще бъдат номинирани пет кметове на общини с население над 20 000 души, както и още пет за по-малките общини под 20 000 жители. Потребителите на сайта имат възможност да гласуват онлайн, за да определят най-добрия сред избраните градоначалници. Всеки читател може да упражнява гласа си веднъж на 24 часа в двете категории. Кметовете и общинските администрации също могат да дадат своя вот, както за себе си, така и за колегите си. След края на гласуването, което ще продължи три седмици, двамата градоначалници, събрали най-много гласове, ще спечелят титлата "Кмет на месеца". Победителите ще бъдат наградени със статуетка и грамота на специална церемония.
Всеки от местните управници, спечелил повече от три пъти титлата "Кмет на месеца", ще участва в надпревара за специалната награда на Портала на българските общини по време на конкурса "Кмет на годината".
Номинацията на Ресми Мурад е свързана с факта, че основният приоритет в работата на общинската администрация е опазването на околната среда с нейните компоненти – води, почви, въздух, био-разнообразие. По инициатива на общината през април съвместно с общинските училища, детски градини и държавните институции се организира кампания за почистване на града и останалите 51 населени места на територията на община Ардино.
Активно е също така участието на община Ардино в „Седмицата на гората” организирано от Южно централно държавно предприятие – Смолян и Регионална дирекция- Кърджали. В организираните прояви общината се включи с акция по залесяване и подпомагане на дейността на Държавното горско стопанство в Ардино.
Друго основание да участва в номинациите е финализирането и въвеждането в експлоатация на инвестиционния проект „По Дяволския мост към райските пътеки на Ардино”, който съдържа изграждане на туристическа алея и екопътека до тракийското светилище „Орловите скали”, консервация и реставрация на „Орловите скали” и Дяволския мост и др.
През април беше организиран риболовен фест с музикално-фолклорна програма на Дяволския мост на река Арда придружен с акция за почистване на поречието на река Арда. Навръх Цветница там се проведе и сътезание по улов на речна ръба. Реката беше предварително зарибена с пъстърва и каракуда. Кметът Ресми Мурад заедно с управителя на „Студио златен век” Калин Сърменов засадиха млади кедрови дръвчета в местността.
Предстои стартът на проект „Подобряване на средата за живот в община Ардино, чрез разработване на интегриран план за обновяване на Ардино, Горно Прахово, Брезен, Млечино, Чубрика”, одобрен по мярка 322 по Програмата за развитие на селските райони. Общината участва ежегодно и в инициативата на националната телевизия БТВ „Да почистим България за един ден”.

Прочитания: 516 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари