Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РОДНИНИ И ПРИЯТЕЛИ СЕ СЪБРАХА НА 1 МАЙ В МЛЕЧИНО
03 Май 2014

  [Още снимки]

За трета поредна година в ардинското село Млечино се проведе първомайски събор, организиран от местното кметство и читалище „Любен Каравелов”. Дойдоха много жители от околните села Богатино, Горно и Долно Прахово, Башево, Китница, Боровица и изселници от Турция, Белгия, Холандия, Англия.
Тук бяха народният представител инж. Ердинч Хайрула, зам.-областният управител Назми Мюмюн, кметът на община Ардино и цялото общинско ръководство. Специален гост на празника бе приятелят на ардинци от Комотини – Сами Тораман, председател на Съюза на учителите от турската общност в Западна Тракия.
„Тези празници са нашите духовни потребности. За да се организират подобни мероприятия, трябва да инвестираме в региона, където и да се намираме, за да има по-добра инфраструктура в региона. Общинското ръководство най-отговорно се опитва да бъде добър стопанин. В момента на територията на общината се изграждат спортни площадки, подобрява се пътната инфраструктура, водоснабдяват се населени места”, каза в приветствието си Ресми Мурад.
49-годишният Мюмюнали Байрамоглу за пръв път присъства на събора. Той е роден в Млечино, но повече от 20 години живее и работи в Англия. „Благодаря на организаторите за тази прекрасна традиция. Имам бизнес и не мога често да идвам в родния си край. Тук въздухът е чист, а хората са слънчеви и добри”, сподели той.
В празничната програма на събора бяха предвидени спортни и културни мероприятия. Имаше турнири по народна борба, футбол на малки врати и шахмат. Организира се и кулинарна изложба. За радост на присъстващите самодейците от фолклорната група към читалище „Н.Й.Вапцаров” в Кобиляне с ръководител Исмигюл Мюмюн играха популярни български и турски народни танци.

Прочитания: 582 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари