Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
АПЛОДИРАТ В БОРИНО И ГЬОВРЕН САМОДЕЙЦИТЕ ОТ АРДИНО И СТРЕМЦИ
05 Май 2014


Самодейците от Ардино и Стремци защитиха достойно честта на кърджалийска област на четвъртия етнофестивал, който се проведе под мотото „Всички заедно”
в рамките на традиционните празници на община Борино, Смолянска област за Гергьовден и Хъдрелез
Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил, танцова формация „Балканика” с ръководител Никола Величков към читалище „Родопска искра” в Ардино и танцовата група към читалище „Огнище” в кърджалийското село Стремци с ръководител Гюлсер Халил обраха аплодисментите на многобройната публика.
Фестивалът не беше с конкурсен характер, но за блестящото си представяне самодейците от Ардино и Стремци получиха специални поздравления и грамоти от кмета на Борино инж. Октай Алиев. Всички песни и танци на нашите изпълнители бяха записани с професионално аудио и телевизионна техника. Те ще бъдат излъчени по няколко кабелни телевизии в страната и по канали в чужбина. Преди началото на концерта Българската националната телевизия направи репортаж за дейността на кърджалийските изпълнители.
„Целта на културната проява е, чрез фолклора да се покаже единството между българския и турския етнос и да се види толерантността между тях”, заяви кметът на Борино инж. Алиев. Той допълни, че имат амбицията, със съдействието на Министерството на културата, етническият фестивал да се превърне в национален.
Самодейците от Ардино и Стремци изнесоха концерт и в девинското село Гьоврен. Нашите отново предизвикаха много аплодисменти и вълнение сред присъстващите.
Председателят на читалището в Ардино Юксел Исмаил изказва искрените си благодарности към кметовете на общините Борино и Девин – инж. Октай Алиев и Цветелин Пенков за топлото им гостоприемство.

Прочитания: 675 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари