Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
ПОКЛОН ПРЕД ЗАГИНАЛИТЕ ФРОНТОВАЦИ ОТ АРДИНСКО
09 Май 2014

  [Още снимки]

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя почетоха ардинци 9 май – Деня на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. На празничната церемония по повод 69-годишнината от бележитата дата пред паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация бяха 91-годишният Георги Терзиев, единственият жив ветеран-участник във войната и председател на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните от Ардинско, кметът на общината Ресми Мурад, членове на местния Съюз на запасните офицери, ученици и граждани. Тук бяха още Байрам Палазов, син на покойния ардински ветеран Ахмед Палазов, воювал във Втората световна война, Стефан Яворов, син на покойния ветеран Асен Яворов от Седларци, Минчо Караджов, син на покойния ветеран Атанас Караджов от Ардино, Милан Сариев, син на покойния ветеран Юсеин Салиибрямов от Жълтуша, Асен Чаушев, син на покойния ветеран Мехмед Чаушев от Падина, Веджие Садеттинова, дъщеря на покойния ветеран Мехмед Нанаджиев от старазагорското село Горноново село, Владимир Атанасов, внук на покойния ардински ветеран Илия Павлов.
Кметът Ресми Мурад поздрави с празника всички присъстващи. „Не трябва да забравяме миналото си и да работим за по-добро бъдеще, извличайки поуки от миналото”, заяви Мурад.
„Има един ден в историята на човечеството, който прогресивните хора от всички краища на планетата свято тачат. Този ден се превърна в символ на победата, в символ на надеждата за нов, по-красив живот, в символ на мира. Деветият ден на месец май – най-хубавият месец на годината”, заяви в словото си за жертвите от най-страшната война в историята на човечеството ветеранът Георги Терзиев. Той отбеляза, че 47-ми Ардински пехотен полк, наброяващ 3 600 офицери, сержанти и войници, се включва във втората фаза на победните боеве в Унгария и Австрия. „Жертвите от редиците на нашия Ардинския полк са 174, а ранени бяха 360 фронтоваци”, припомни 91-годишният ветеран Терзиев.
Тържеството завърши с кратък рецитал на средношколците от СОУ „В.Левски”.

Прочитания: 528 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари