Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА АВТОГАРА В АРДИНО
23 Май 2014


Кметът на община Ардино Ресми Мурад направи днес първа копка за изграждане на нова автогара в центъра на града със средства по новосъздадената национална публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
На събитието присъстваха още зам.кметовете на общината Изет Шабан, Наско Кичуков и Неджми Ходжов, управителя на фирмата - изпълнител – „Меаца” ЕООД инж. Фахри Идриз, общински съветници и жители на Ардино.
Основната цел на проекта е постигане на икономически растеж, устойчиво развитие на региона, повишаване на конкурентноспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи, чрез подобряване на услугите в областта на транспорта. Ще бъде изградена автогара, отговаряща на всички нормативни изисквания. Тя ще включва приемна сграда за обслужване на пътниците и обособена територия за движение и престой на автобусите.
Новата автогара ще разполага с гишета за продажба на билети и за информация; чакалня с отопление и осигурени места за сядане; помещения за приемане и съхраняване на багаж; санитарни помещения; оборудвани с навеси, сектори за тръгване на автобусите. Помещения за офиси и търговски обекти. Сграда ще е достъпна за трудно подвижни хора.
„Настоящият проект е насочен към подобряване на техническата инфраструктура на общината в областта на транспорта. Цели да се намалят негативните тенденции, икономическия и социален упадък и обезлюдяването, наблюдавани в много от селските райони. Чрез увеличаване на броя и качеството на услугите за селската икономика и население проекта ще помогне да се подобрят жизнените условия и да се увеличи привлекателността на района. Предвидената инвестиция е стъпка към преодоляване на различията между селските райони и големите ареали”, заяви кметът Ресми Мурад.

Прочитания: 542 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари