Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ДИСКУТИРАХА ИНТЕГРИРАНИЯ ПЛАН ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ГРАД АРДИНО ПРЕЗ ПЕРИОДА 2014 – 2020 Г.
09 Юни 2014


Днес в заседателната зала на община Ардино се проведе работна среща за обсъждане на Интегрирания план за обновяване на град Ардино за периода 2014 – 2020 г. Дискусията бе по проект на община Ардино по мярка 322 от Програмата за развитие на селските райони. На нея присъстваха кметът Ресми Мурад, заместниците му Неджми Ходжов и Изет Шабан, секретарят инж. Кемал Алиев, началници на отдели в Общинска администрация, бизнесмени, директори на учебни заведени, граждани. Тук бе и инж. Азис Мурад, изпълнител директор на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Местна инициативна група (МИГ) - Ардино”.
С мултимедийна презентация арх. Стойчо Мотев от Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Агенция за регионално развитие – Стара Загора” запозна присъстващите с проектното предложение на Интегрирания план за обновяване на град Ардино през периода 2014 – 2020 г. Той подчерта, че основната цел е да се разкрият нуждите на град Ардино от обновяване и развитие във всички аспекти. „Град Ардино е важен „посредник” между регионалните опорни центрове Кърджали и Смолян”, заяви арх. Мотев. Той уточни, че заключенията от икономическия анализ сочат, че град Ардино има едностранчиво, небалансирано промишлено развитие. Липсват съвременни, високотехнологични производства, ниска е конкурентоспособността. Малко са свежите инвестици, неоползотворен е сградният фонд. Основните акценти от анализа бяха още, че община Ардино губи младите квалифицирани хора, безработицата трайно надвишава критичните 25 % , потреблението на местните пазари е изключително слабо.
„За да обърне негативната тенденция на развитие община Ардино жизнено се нуждае от свежи инвестиции и модерни производствени предприятия с атрактивни работни места, за което има възможности”, каза в заключение арх. Мотев.
Кметът Ресми Мурад подчерта, че това е един независим анализ от експерт, който не живее в Ардино. „Ние трябва да се съгласим с тази истина и това трябва да ни бъде основа за предприемане на адекватни действия за решаване на всеки един засегнат проблем в анализа”, заяви Мурад. Той допълни, че проблемът с безработицата и инвестициите е от години наред и с всеки измината ден става все по-важен.
„За съжаление решението не зависи само от желанието на кмета на местната администрация, дори и на гражданите. Тук трябва всички да обединим усилията си, да направим това, което зависи от всеки един от нас. Чрез контактите си да привлечем инвеститори, за да превърнем Ардино в привлекателно място за живеене”, каза още Мурад.
Предстои проектното предложение на Интегрирания план за обновяване на град Ардино да се обсъди от ръководството на общината и да се приеме от местния Общински съвет.

Прочитания: 369 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари