Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЖЪЛТУША ОБРАХА МЕДАЛИТЕ НА РЕПУБЛИКАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ
17 Юни 2014

  [Още снимки]

Отборът на Основно училище „Отец Паисий” от ардинското село Жълтуша се класира на първо място в ХІІ-тото Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“, което се проведе на 11 и 12 юни в Монтана. На второ и трето място се наредиха отборите на СОУ „Иван Вазов” от Сопот, област Пловдив и СОУ „Н. Й.Вапцаров" от Монтана. В изданието участваха над 100 ученици от 28 области в България, победители в областните кръгове на надпреварата. Призьорите получиха състезателни купи, медали, плакети и грамоти, а останалите състезатели - предметни награди и сертификати за участие в състезанието. Отборът от Жълтуша бе в състав: Краси Хаджиев (капитан), Нелина Димитрова, Моника Михайлова и Катерина Бояджиева.
„Състезателите преминаха теоретичен и практически изпит. Теоретичната подготовка бе под формата на тест, включващ въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение и действия при пожар и оказване на първа медицинска помощ. В практическото изпълнение на поставените задачи отборите показаха много добри умения, бързина и сръчност за действия при различните упражнения”, сподели ръководителят на отбора Наталия Хаджиева. Тя добави, че повече от два месеца се подготвяли за това участие. „Жълтушенци се представиха блестящо, за което получиха похвала и от представителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението””, каза още Хаджиева.


Прочитания: 414 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари