Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
СЪБОРА В СИНЧЕЦ СЪБРА РОДНИНИ И ГОСТИ, КОИТО НЕ СПРЯХА ДА ИГРАЯТ ДОРИ НА ДЪЖД
21 Юни 2014


В събота в ардинското село Синчец се проведе селищен събор с богата музикална програма. Въпреки дъждовното време на празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция. Имаше чевермета, скари с кебапчета и кюфтета. За доброто настроение на всички се погрижиха талантливият музикант Айдоган Садула от Долно Прахово и оркестър от Кърджали.
Проявата се организира за втори поред път след демократичните промени у нас с подкрепата на кметството, общината и моралната подкрепа на жителите на селото.
Сред официалните гости на празника бяха кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
С приветствено слово към гостите се обърна селският управник Хълми Мустафа.
„Много сме щастливи, че отново се събираме на този мегдан. Затъжихме се един за друг, защото сме се родили в тази красива земя. Тук пораснахме, изучихме се и продължаваме да живеем. Като отечествен дълг изказвам безкрайната си благодарност към нашата държава”, заяви Хълми Мустафа. Той подчерта, че целта на събора е да съберат на едно място всички жители на селото, които са разпръснати из страната и чужбина. „Прекрасно е когато чуеш, че това китно родопско селце е отгледало и възпитало толкова много хора, които се утвърдили като успешни лекари, учители, адвокати, инженери, съдии, писатели, зъболекари, рехабилитатори, медицински сестри”, заяви още в словото си кметът на Синчец.
95-годишната Кяние Атик е дошла на селския празника от Турция. Тя е родена в Синчец, но повече от 20 години живее в Бурса. „Дойдохме тук заедно с внука ми Шенол. За последен път исках да видия любимия си роден край, зелените ливади и градини, родната ми къща, комшиите”, казва със сълзи на очи баба Кяние.
Стефка Халачева от Пловдив за втори път идва на проявата заедно със съпруга си Мехмед, който е родом оттук. „Въпреки лошото време дойдоха много хора. Даже дъждът не спря веселието. Хората тук са много гостоприемни. Винаги ми е било много приятно да идвам в сърцето на Родопите”, сподели Халачева.

Прочитания: 367 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари