Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
25 ДУШИ ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В АРДИНО
25 Юни 2014


В заседателната зала на община Ардино се проведе финалното обучение„Виртуални цифрови ценности, стоки и пари” в рамките на проект „Предприемачество без граници“. Обучението се реализира посредством видео-конферентна връзка с офиса на ИКТ Клъстер в София. Събитието бе открито от кмета Ресми Мурад.
В първия ден на обучението взеха участие като лектори Николай Ангов, съосновател на Business Booster Sofia, успешен предприемач и лектор на афилирания към Харвард Център за икономически стратегии и конкурентоспособност (CESC) и Стоян Ангелов, успешен предприемач и член на организацията Start It Smart.
Чрез видео – конферентна връзка между офиса на ИКТ Клъстер и Ардино в лекциите се включиха Петър Статев, Ейлин Молони и Майкъл О‘Конър. Обучението беше придружено с активна дискусия и индивидуални и групови практически упражнения и задачи. Във вторият ден на форума присъстваха експертите от КоркБИЦ, ИКТ Клъстер и община Ардино. Лекторите и обучаемите проведоха активна дискусия и практически задачи, беше направен преглед на наученото през четирите обучения, бяха представени успешни примери и добри практики.
Проведе се и конференция и кръгла маса по предприемачество. В събитието участваха експертите по проекта от ИКТ Клъстер, Община Ардино, КоркБИЦ, Некст Консулт ООД, неправителствени организации и предприемачи от областта, библиотеки и училища от Ардино, ученици, представители на МИГ – Ардино, общинската и областна администрация, както и 25-те участници в обученията по предприемачество. Представени бяха резултатите от проект „Предприемачество без граници“. Участниците обсъдиха възможностите за насърчаване на предприемачеството и създаването на инкубатор в община Ардино за подкрепа на стартиращи фирми.
В края на събитието зам.-кметът на община Ардино Изет Шабан връчи сертификати на успешно преминалите обученията по предприемачество 25 жители на община Ардино.
Партньорите по проект „Предприемачество без граници“ - Фондация ИКТ Клъстер, Община Ардино и КоркБИЦ се обединиха около идеята да продължат усилията и сътрудничеството за устойчиво развитие на предприемачеството в региона.

Прочитания: 498 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари