Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
АРДИНО СЪБИРА ТЕНИСИСТИ В ПАМЕТ НА ДЖОФИ
26 Юни 2014


Работна среща за организиране и провеждане на 12-ия Международен турнир по тенис на маса за юноши и девойки до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи се проведе днес в заседателната зала на община Ардино. На нея присъстваха кметът Ресми Мурад, председателят на организационния комитет инж. Азис Мурад, началникът на отдел „Образование, спорт и култура” Бахар Реджебов, треньорът на СКТМ „Юнак -2005” Бахри Юмер, както и членове на организационния комитет. Дискутирани бяха актуални въпроси с организационен харектер.
„По настоящем се извършва основен ремонт на спортната зала „Юнак”. Изгражда се и пристройка към нея, с което ще се постигне възможността за монтиране на допълнителен броя тенис маси, което ще позволи организирането на състезания от висок ранг”, информира инж. Мурад. Проектът е по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Предвижда се подмяна на съществуваща дограма с PVC, мерки за енергийна ефективност, полагане на топлоизолация на външните стени и покривната конструкция, подмяна на фаянс, основен ремонт на вътрешната отоплителна инсталация, монтиране на котел на пелети.
Международната проява ще се проведе от 21 до 24 август под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад. За организирането му е създаден организационен комитет с председател президентът на СКТМ „Юнак -2005” инж. Азис Мурад, а почетен председател е Решат Айдън, почетен гражданин на Ардино и основател на тениса на маса в родопския град. Днес в
Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Сърбия, Молдова. От България ще се включат състави от Момчилград, Димитровград, Две могили (Русенско), Горна Оряховица и др. Международната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ).
Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на „Юнак” са в периода 1972 – 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов – Джофи. Той е роден през 1955 г. в Ардино. Започва да тренира тенис на маса на 12 години. Джофи участва на почти всички републикански първенства. Първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов. На следващата година печели злато отборно и индивидуално при юноши-старша възраст. При мъжете Джофи грабва бронз при двойки отново с Джеват Хасанов. Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. След края на кариерата си като спортист става треньор в „Юнак". Умира твърде млад на 35-годишна възраст през 1991 година. Познат на хората в Ардино с честността, трудолюбието , взискателността към себе си. През 1992 година ръководството на клуба учредява турнир в негова памет. В началото се провеждаше всяка година. След това обаче организаторите решават да е на две години веднъж.
Това е най-голямото спортно събитие в община Ардино. През 2012 г. отборен победител при юношите станаха състезателите от Молдова, а при девойките тимът на Две могили (Русе). Индивидуални първенци бяха: Стефанович от Сърбия при юношите, а при девойките националният състезател Михаела Димова от Момчилград.

Прочитания: 478 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари