Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РАЗДАДОХА ХРАНИ НА СОЦИАЛНО СЛАБИ И ИНВАЛИДИ В АРДИНСКО ЗА РАМАЗАНА
21 Юли 2014


За трета поредна година по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса раздаде над 1000 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора от територията на община Ардино. Раздадоха ги лично председателят на Сдружението и почетен гражданин на Ардино Ахмед Кахраман и членовете на фондацията Юксел Юртсевер, Бейджан Акин, Осман Ялчънкая, Салих Юзертюрк, Мюмюн Гюлпънар, Юсеин Касапоглу и Ерол Четин.
Всеки един пакет съдържа: захар, олио, брашно, ориз, сол, леща, бонбони за Рамазана, макаронени, зърнени и млечни продукти, а общата стойност на дарението е за над 20 000 лв.
За първи път тази година ръководството на Сдружението помогна на над 50 социално слаби семейства в Ардинско и с парични средства.
„Една от основните изисквания на мюсюлманската религия е да помага на хора в нужда. „Султанът на 11-те месеца” – Свещения Рамазан е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия”, заяви Кахраман. Той изрази надежда тази инициатива да се запази и да продължи и в бъдеще.
84-годишната Хайрие Бекир от махала „Делимехметлер” в Ардино е вдовица и живее сама. Възрастната родопчанка за първи път получава дарение от хранителни продукти от ръководството на Сдружението. Тя бе много изненадана, като разбра, че цялата торба е за нея.
„Пенсията ми е 150 лева и разчитам само на нея, а всеки месец трябва да купувам и скъпи лекарства. Благодаря от сърце за помощта”, заяви баба Хайрие.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам също благодарят за благородните инициативи.

Текст за снимка: 84-годишната Хайрие Бекир от махала „Делимехметлер” в Ардино за първи път получава дарение от хранителни продукти от Сдружението

Прочитания: 413 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари