Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
ЦЕНТЪРЪТ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА В АРДИНО ОТБЕЛЯЗА 5 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ
31 Юли 2014

  [Още снимки]

Центърът за обществена подкрепа в Ардино навърши своите пет години. Годишнината се отбеляза с тържество в заседателната зала на общината. Сред официалните гости бяха кметът Ресми Мурад, директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали Нермин Мехмед, председателят на местния парламент Сезгин Байрям. Рожденният ден на Центъра за обществена подкрепа в Ардино бе почетен и от екипите на ЦОП в Момчилград, Джебел, Асеновград и Неделино.
„Следвайки мисията си да предоставя качествени социални услуги за осигуряване на благосъстоянието на детето за тези 5 години екипът е работил с над 270 деца и семейства. Центърът предоставя широк спектър от услуги - социално и психологическо консултиране на деца, семейно консултиране, педагогическа подкрепа, посредничество и насочване, обучителни програми за децата от общността, групова работа, информационни срещи и тренинги, мобилна работа, обучение на осиновители.
Когато посоката е напред и нагоре, да стоиш на едно место е все едно да се връщаш назад- гласи една сентенция. Затова нашият стремеж е центърът да се развива, да се усъвършенства, да се променя. Промяна е ключова дума в социална работа- промяна в средата и в човека. Затова нашият стремеж е центърът да се развива, да се усъвършенства, да се променя”. С тези думи директорът на Центъра за обществена подкрепа в Ардино Светла Семерджиева започна представянето на дейността на Центъра през петте години пред гостите.
В своето приветствие кметът Ресми Мурад заяви, че е привилегия човек да присъства на такъв юбилей. „Подкрепям всички социални идеи и инициативи на територията на общината. Това е видно от предоставените социални услуги в общината, които са общо девет на брой. Никога не трябва да се отказвате, това е вашата мисия. Винаги трябва да отстоявате, да проявявате упоритост, докато успеете. Да стоиш означава да изоставаш, да вървиш означава да си в час с времето, за да изпревариш времето трябва да тичаш.
Ние трябва да бягаме всички заедно, за да изпреварваме времето, да сме в час с потребностите на обществото”, заяви Мурад.
Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали Нермин Мехмед
поздрави екипа, който работи в центъра. „Когато всички хора са обединени на едно място и вървят в една посока винаги ще има развитие”, заяви Мехмед.
След тържеството Ресми Мурад и Нермин Мехмед откриха сензорна стая в сградата на Центъра за обществена подкрепа в Ардино. Специализиран кабинет за работа с деца с нарушения в развитието в т.ч. деца с нарушения от аутистичния спектър, с хиперкинетично разстройство, със специални образователни потребности и др.
Сензорната зала дава възможности и за психологическа работа с деца преживели насилие, деца с емоционални и поведенчески проблеми.

Прочитания: 488 пъти

 
Избори 2019
 
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари