Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
В БАШЕВО СЕ ИЗВИ НАЙ-ДЪЛГОТО ХОРО В РОДОПИТЕ
04 Август 2014

  [Още снимки]

В неделя в ардинското село Башево за дванадесета поредна година се проведе традиционния събор, организиран с подкрепата на местното кметство, читалище „Хр.Смирненски” и изселнически организации от Турция. На празника се стекоха много жители от околните села. Дойдоха и много гурбетчии от различни краища на света, за да се видят с близките и роднините си. Тук бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан, кметове и кметски наместници на населени места.
Селският празник бе открит от кмета на Башево Мюрен Сали. В своето приветствие той заяви, че в Ардинския край няма друг събор, който толкова масово и силно да сплотява хората, както това става в Башево. Изказа сърдечните си благодарности към всички, които са оказали финансова и морална подкрепа.
Кметът Ресми Мурад поздрави башевци за тяхната солидарност и единство. Надявам се да продължи тази хубава традиция, за да се срещаме тук всяка следваща година, призова М урад.
За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи груп „Кърджали" . На мегдана в центъра се изви най-дългото хоро в региона, на които се хванаха познати и непознати. Сред тях бе и кметът Ресми Мурад.
Проведе се и празнична томбола с много подаръци. Честта за изтегляне на най-голямата награда (агне) се падна на Ресми Мурад. И след дълго разбъркване на билетите от него, голямата награда се падна на 64-годишният Касим Фейзуллах от Башево.

Прочитания: 470 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари