Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ПРАЗНИК НА СПОРТА В ГОРНО ПРАХОВО
04 Август 2014

  [Още снимки]

В рамките на традиционния селищен празник в ардинското село Горно Прахово се проведоха турнири по шахмат за аматьори, народни борби и футбол на малки врати.
Пехливанските схватки в центъра на селото заслужено предизвикаха най-много интереса на публиката. Всички срещи между участниците бяха много вълнуващи и превърнаха състезанието в хубав празник. За победителите бяха осигурени парични награди от местния спортен клуб по борба „Вардар’, който бе и основен спонсор на състезанието. Главен съдия на пехливанските схватки бе дългогодишният състезател по борба от Горно Прахово Рамадан Емрулов.
Голям интерес сред местните жители и гостите на събора предизвика и шахматния турнир за аматьори. В състезанието се включиха над 16 души. След 5-часова люта битка победител стана 66-годишният Ресми Зия от съседното село Башево. На второ място се класира Рамазан Улусой (Муслу) от Бурса , а трети остана Рамадан Бекир (Баджо) от Малка Ябълка. Призьорите бяха наградени с парични награди от местния бизнесмен Акиф Местан.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад, който е голям любител на древната игра с интерес проследи финалната среща между Ресми Зия и Рамазан Улусой.
Отборът на Млечино с капитан Шабан Мехмед спечели турнира по футбол на малки врати. По пътя към първото място млечинци разгромиха втория отбор на Горно Прахово с 12:6. Във финалната среща победиха след изпълнение на дузпи и първия отбор на домакините. Победителите бяха наградени от секретаря на местното читалище „Лъч” с парични награди.
Отборът на Млечино прибра и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Бехич Гюнай (Бехо), който отбеляза четири гола.

Прочитания: 557 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари