Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
МЮСЮЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ НА ОБЩА ТРАПЕЗА В „КАРАПЪНАР”
23 Август 2014

  [Още снимки]

Традиционен мевлид за здраве и берекет събра над 1 500 мюсюлмани и християни в местността „Карапънар" край ардинското село Правдолюб. Духовници, водени от районните мюфтии на Кърджали, Пловдив и Крумовград - Бейхан Мехмед, Ерсин Ахмед и Насуф Насуф, прочетоха айети от Корана. Към тях се включиха още зам.-районният мюфтия на Кърджали Ерхан Реджеб, имамите на джамиите в Ардино, Кърджали, Пловдив и Жинзифово – Бекир Мехмед, Реджаи Йълдъз, Нешат Ташкан и Ерсой Аптиев.
Организатори на религиозния обред бяха община Ардино и джамийското настоятелство в града. Бяха раздадени 20 казана пилаф с месо, приготвено от майстор-готвачите Фехим Халилов от Ленище, Мурад Бекир от Ардино и Сами Мустафа от Гърбище.
Продуктите бяха дарени от местни бизнесмени и физически лица. Част от храната бе изпратена и за участниците в 12-ия международен турнир по тенис на маса в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи, който се проведе същия ден в Ардино, на работещите във всички местни текстилни фирми, болницата и потребителите на Защитеното жилище.
На мевлида присъства цялото общинско ръководство на Ардино начело с кмета Ресми Мурад. Тук бяха още почетният гражданин на общината и председател на земляческото сдружение за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Ахмет Кахраман, съветникът от побратимената община от Турция Нилюфер Наджи Кале.
Кметът Ресми Мурад и председателят на джамийското настоятелство в града Зеки Аптикадир благодарят на спонсорите за подкрепата.
Семейство Тодор и Зоя Тодорови от Ямбол за пръв път присъстват на мевлида. „Много хубаво мероприятие. Събират се приятели, близки, роднини. Дойдохме тук с поканата на нашия семеен приятел от Млечино Юстюнгел Хекимсой”, споделиха те.
„Всяка година идвам на традиционния мевлид в „Карапинар”, за да дам пример на моите синове, дъщери и внуци. Те трябва да знаят мюсюлманските традиции и откъде тръгват корените им”, казва 82-годишната Хорие Генчоглу е от Бурса.

Раздадоха 20 казана пилаф, част от храната изпратиха за състезателите в 12-ия международен турнир по тенис на маса в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи

Прочитания: 465 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари