Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД Е КМЕТ НА ОБЩИНА АРДИНО
21 Ноември 2007


Вчера бе поредното заседание на Административния съд в Кърджали по жалба на “Новото време” за касиране на кметските избори в Ардино. Бяха разпитани девет свидетели. Петима от тях бяха повикани от жалбоподателите, а останалите 4 от адвокат Елисавета Пенчева, представител на спечелилия вота Ресми Мурад. На 27 ноември адвокатите по делото трябва да представят на съдия Виктор Атанасов писмените си защити по делото.
Дни по-рано приключи преброяването на 42 чувала с бюлетини от секции в община Ардино. Едва две от тях са били нередовни. На Административния съд бе предадена и справка от Гранична полиция за 48-те дописани в избирателните списъци лица. Според нея 19 от тях не са излизали никога от страната, а един човек е чужд гражданин.
Нито един от петимата свидетели на “Новото време” вчера не знаеше на коя политическа партия е представител, въпреки че всички бяха членове на комисии. Повечето от тях твърдяха, че са от “Новото време”, но партията не е парламентарно представена. Оказа се, че са били от квотата на БСП. За разлика от тях четиримата свидетели на другата страна бяха наясно, че са представлявали в комисиите партията ДПС.
Въпросите към тях бяха предимно за гласоподавателите с придружители, за това дали е имало агитации по време на изборния ден. На вчерашното заседание в Административния съд Виктор Атанасов отхвърли три искания на ищците и представен от тях документ. Това бе справка от кърджалийското звено на Националния статистически институт, според която към декември 2006 г. жителите на община Ардино са 10 476, а по избирателен списък - 21 444 души. Няма да се иска справка от Гранична полиция за 1000 души, които според ищците не са били в България по време на вота или са влезли в страната дни преди това.
Законът за местните избори ясно казва, че право на вот имат всички с постоянен адрес, а не постоянно живеещи на този адрес, каза Виктор Атанасов. Изискването за постоянно живеещи го имаше на изборите за евродепутати, добави той.

Росен Деянов

Прочитания: 1712 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
/ посл.акт: 27 Март 2020 /
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари