Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
СПОРТЕН КЛУБ ПО ТЕНИС НА МАСА „ЮНАК-2005”-гр. АРДИНО
21 Февруари 2015

  [Още снимки]

ОТЧЕТЕН ДОКЛАД

на СКТМ „Юнак-2005”-Ардино за периода 2013/2015 година
Уважаеми членове на СКТМ „Юнак-2005”,


Драги гости,

В Ардино тенис на маса се играе от 60-те години на миналия век. Най-големите ни успехи са през 70-те и 80-те години на 20-ти век, под ръководството на почетния гражданин на Ардинска Община г-н Решат Айдън. Тогава имаме многократни републикански шампиони в различните възрастови групи и в двата пола. Наши момчета и момичета биват викани в националния отбор и представляват страната ни на международния спортен терен.
За радост от средата на 2013 година, и в момента имаме представителни отбори не само при мъжкия пол, а и при момичетата до 12г. От тях очакваме възраждане на някогашните успехи при момичетата...
Спортния клуб е регистриран по ЗЮЛНС и основните му цели са развиване и масовизиране на тениса на маса в Общината и същевременно запазване на високите постижения на спортното поле завоювани от предишните поколения. Тези две основни цели взаимно са обвързани, тъй като, ако имаме големи успехи в бъдеще, то ще се увеличи притока от желаещи малки Ардинчани да опитат тайните на пинг-понга. Все пак, като гражданска организация ние целим да разнообразяваме ежедневието на младите, като ги ангажираме със спорт, като превенция срещу употребата на цигари, алкохол или наркотици. Всички знаем, че спорта научава човек на ред и дисциплина, на толерантност и етичност във взаимоотношенията. В този ред на мисли, искам да отбележа, че почти всеки 2-ри Ардинчанин е минал през тенис-залата през определен период от живота си.
Както споменах по-горе, в Държавния спортен календар на БФТМ, ние участваме с над 20 КАРТОТЕКИРАНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, в организираните отборни и индивидуални първенства не само в мъжкия пол в следните възрастови групи:
-деца/момичета и момчета/ до 12 год. ; -кадети до 15 год.; -юноши до 18 год.; и мъже в АРГ - вече, и с амбиции за оставане по-продължително в А-група/.
В презентацията, която след малко ще Ви предложа, ще се видят успехите на състезателите ни в различните зонални и финални републикански състезания по Държавния спортен каланедар, в ежегодно организираните Игри на малките селища с население до 10 000 души /т.нар. БАСС/,финалите на Ученическите игри, организирани от МОН и успехите ни на Традиционно организирания международен турнир „Джофи”-вече 12-тото му издание е в историята. Имаме и един т. нар. „ветеран”, макар и много млад според нас, Юксел Исмаил ни представя на международното поле, във възрастова група 50-55 години.

Уважаеми членове на Общото събрание,
През отчетния период, спортната зала бе основно ремонтирана и разширена, непосредствено преди 12-тия турнир „Джофи”, за което благодарим на Кмета на Общината г-н Ресми Мурад. Предстои приключване и приемане на генералния ремонт на покрива, с поставяне на фото-соларна електрическа система, която ще намали разхода на ел. енергия. Надявахме се и получихме разширение на залата в посока към ул.”Родопи”, което даде възпожност за поставяне на допълнително още няколко маси, с което подсигурихме желанието на малките ни ентусиасти с още пространство за трениране. Мисля, че няма да е преувеличено, ако кажа, че имаме зала, която е една от най-добрите в Южна България.
Не мога да не благодаря на малкото ни фирми-спонсори, предимно помагащи по време на провеждането на турнира „Джофи”. Трябва обаче да подчертая най-важния факт, че осовния ни спомоществовател е Общинският бюджет, от който основно се финансира спортно - състезателната дейност и веществената издръжка на клуба. Не бива да премълчаваме и извоюваните от нашите малки състезатели точки за всяка година, които носят съответните парични субсидии от БФТМ.
В заключение искам да кажа, че независимо от икономическата и финансова криза, искрено се надяваме на съществуващото благоприятно отношение от страна на Общината, в лицето на Кмета г-н Ресми Мурад да продължи, за да продължат и успехите ни на спортното поле. Макар и представители на малък град, възпитаниците на Клуба ни трябва да защитават традициите на Ардино като един от центровете на тениса на маса.


20.02.2015г.
Гр.Ардино

инж.Азис Мурад-Председател на УС

Прочитания: 702 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари