Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   
ONLINE камера
   


Новини
 
РЕСМИ МУРАД: ПРИРОДАТА НИ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ
06 Април 2015

  [Още снимки]

В Ардино се проведе заседание на кризисния щаб, свикан по време на стихийното бедствие през март.
В заседанието участваха кметът Ресми Мурад, ръководителите на Районното полицейско управление в Ардино, Районната служба по Пожарна безопасност и защита на населението, ВИК, Пътно управление, представители на ЕВН, на болницата в Ардино и Държавното горско стопанство в Ардино, кметове и кметските наместници.
Кметът Ресми Мурад направи обстоен анализ за дейността на Кризисния щаб. Той даде положителна оценка за работата на Щаба и каза, че институциите са работили в извънредна ситуация. Природата ни изправи пред тежко изпитание и ни предупреди, че трябва да бъдем единни. Трудностите правят хората по-сплотени. Сега 2 месеца ще почистваме поразиите от бедствието, а за 2 години ще възстановяваме нанесените щети”, заяви Мурад.
Представителите на отделните териториални звена докладваха за трудностите, които са преживели и пропуските, които са направили по време на стихийния ад.
Набелязани бяха конкретни мерки за подобряване на координацията и взаимодействието с различните институции както на общинско, така и на областно ниво.
Щабът направи предложения до Областния управител, и чрез него до Народното събрание и Министерския съвет за законадателни промени за разширяване на сервутутните зони край общинските и републикански пътища и просеките на електрическите далекопроводи (извършване на санитарни сечи и засаждане с други подходяща растителност на тези зони); законодателни промени, задължаващи ЕРП-та за осигуряване на ел.захранване на абонатите си до 24 часа след прекъсване на захранването; законодателни промени, задължаващи мобилните оператори за непрекъсване на тяхното покритие на територията на страната и за по-пълноценно използване на оптичната телекомуникационна мрежа при бедствия и аварии.

Прочитания: 437 пъти

 
Избори 2019
 
Избори за общински съветници и кметове
на 27 октомври 2019 г.
 
Риболов
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
За какво най-много харчите пари?

За храна
За дрехи
За нуждите на децата в семейството
За ток, вода и телефон
За лекарства
За козметика
За екскурзии
Други


Начална дата на анкетата:
2019-01-02


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари