Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
НАД 3 000 ЛВ. СЪБРА БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В АРДИНО
16 Април 2015

  [Още снимки]

Над 3 000 лв. е сумата събрана на благотворителния концерт, който се проведе сряда вечерта в обновената зала на читалище „Родопска искра” в Ардино. Събраните средства от продажбата на билети и дарения ще бъдат предоставени на местните организации на незрящите, инвалидите и на деца нуждаещи се от продължително и скъпо лечение.
Проявата, организирана от читалище „Родопска искра”, съвместно с различни организации и институции от града, премина под надслова „Да дарим надежда”.
„За пореден път доказахме, че в Ардино живеят добри хора, с огромни сърца, защото вие отделихте средства, за да помогнете на тези, които са ощетени от съдбата”, с тези думи се обърна към присъстващите в залата водещата на концерта Леман Кочева.
Председателят на организационния комитет на благотворителната проява Юксел Исмаил заяви, че с инициативата са успели да запалят една искра. „Надявам се тази искра да се превърне в пламък”, подчерта Исмаил.
В продължилия близо два часа концерт участие взеха самодейните колективи към местното читалище, малчуганите от Обединено детско заведение „Слънце” и Целодневна детска градина „Брезичка, както и гостуващи фолклорни групи към Съюза на слепите от Смолян и Кърджали.
Сред присъстващите бяха кметът на общината Ресми Мурад и заместниците му. Специален гост на благотворителната кауза бе приятелят на ардинци от Комотини – Сами Тораман, председател на Съюза на учителите от турската общност в Западна Тракия.
В програмата се включиха оркестърът за турски фолклор с ръководител и солист Юксел Исмаил, групата за стари градски песни с ръководител Донка Ганчева и корепетитор Ергюн Мюмюнов, фолклорната група „Родопчанка” с ръководител Светла Семерджиева, клубът за народни танци „Фолк ритъм Балканика”, детската вокална група „Звънче” с ръководител Ергюн Мюмюнов.
Публиката възторжено приветства и индивидуалните изпълнения на Даная Ясенова (пиано) и Бранислав Ангелов от Защитеното жилище
Специални гости на вечерта бяха самодейната група „Орфей” от Районна съюзна организация на слепите в Смолян и фолклорната група „Родопи” към съюза на слепите в Кърджали.
Кметът Ресми Мурад приветства инициативата на читалище „Родопска искра”. Той поименно благодари на всички, които се включиха в проявата. „Благотворителността е много добра инициатива, но тя трябва да бъде постоянна. Всеки ден, всеки момент ние трябва да протегнем ръка на хората в неравностойно положение. Всеки има право да обича и да бъде обичан”, заяви Мурад.
Сред дарителите, подкрепили кампанията, са „Бомар 05” ООД, „НАРКООП” – Ардино, „Рекламно студио „ДИ ЕМ”, „Родопчанка”, „Феи 2011”, „Солак” МС, „Ардатекс”, „Артекс” и др.

Прочитания: 634 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари