Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ЖЪЛТУШЕНЦИ ПОБЕДИХА В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА
22 Април 2015

  [Още снимки]

За поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класираха учениците от СОУ „Васил Левски” с ръководител Надка Гаджалова.
Състезанието се проведе в сградата на Общинския детски комплекс. Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 6-ти и 7-ми клас.
Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита. В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации – земетресения, оказване на първа медицинска помощ.
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Елена Николова (кап), Дарина Новакова, Маринела Хаджиева и Мирослава Христова и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе на 29 април.
Всички участници получиха предметни награди, а победителите грамоти от гл.инспектор Борислав Борисов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. „ И двата отбора се представиха достойно. Пожелавам успех на победителите в областния кръг. Надявам се следващата година да има повече представителни отбори от училищата на територията на общината в инициативата”, заяви Борисов.
Организатори на състезанието бяха община Ардино и ОДК-Ардино.
Припомняме, че миналата година жълтушенци спечелиха първото място в Националното състезание по защита при бедствия, аварии, катастрофи и пожари.

Прочитания: 487 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари