Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ОЧЕН СПЕЦИАЛИСТ СПЕЧЕЛИ ШАХМАТНИЯ ТУРНИР В ГОРНО ПРАХОВО
19 Юли 2015


50-годишният очен специалист от ардинското село Млечино Еркин Осман стана победител в шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в Горно Прахово.
В надпреварата се включиха 14 майстори на черно-бялата дъска. Ограничение за възрастта нямаше. Играеше се всеки срещу всеки. На второ място в състезанието се класира Мюмюн Ерхан, също от Млечино, а трети остана Хакиф Али от Малка Ябълка. Класиралите се на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Горно Прахово Ибрям Мурад, осигурени от бизнесмена Хакиф Касим. Специална награда получи и единствената дама в състезанието - Серай Исмет от Чернигово.
Финалната среща, която продължи повече от два часа, бе наблюдавана от кмета на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам.
Еркин Осман за пръв път печели шахматния турнир в Горно Прахово. Той е родом от Млечино, но от дълги години живее и работи като очен специалист в Истанбул. „Стана много хубав турнир. Особено се затрудних във финалната среща. Играя шах от малък. Първият ми учител бе покойният ми баща Бехчет Осман, дългогодишен учител по математика”, заяви Еркин Осман.
Проведе се и турнир за малчугани. Победител стана 8-годишният Юмер Кочал от Горно Прахово. На второ място остана Семих Юзгюр, също то Горно Прахово.

Прочитания: 585 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари