Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
С ЛЕКЦИЯ ОТБЕЛЯЗAХА В АРДИНО СЕДМИЦАТА НА ДЖАМИИТЕ
01 Ноември 2015

  [Още снимки]

В рамките на Седмицата на джамиите зам. - главният мюфтия на мюсюлманите в България Бирали Мюмюн изнесе в Ардино лекция на тема „Мястото на подозренията в поведението на човека”. Събитието бе организирано по инициатива на наместник – районния мюфтия Ерхан Реджеб и със съдействието на местното мюсюлманско настоятелство.
На лекцията присъстваха преизбраният кмет на община Ардино Ресми Мурад, кметът на Момчилград Акиф Акиф, районният мюфтия Бейхан Мехмед, председателят на бившия общински съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още имамите на Ардино и Бял извор – Орхан Якуб и Арслан Хайрула.
„За мен е чест да бъда част от една организация, която има за цел да популяризира и да разшири знанията ни относно религията. Общинското ръководство винаги е било в добро партньорство с мюсюлманските настоятелства в района и резултатите показват тези наши добри взаимоотношения. Надявам се и за напред в добро сътрудничество да помогнем на нашите джамии, месчити и религиозни домове, заяви в своето приветствие Ресми Мурад.
С мултимедийна презентация зам.-мюфтията Бирали Мюмюн представи религиозни постановки на Свещения Коран, които лекуват това индивидуално и социално заболяване. Даде преки насоки за справяне с това голямо изпитание.
Той посочи, че човек, за да не попадне на подозрение трябва да се движи сред вярващи, които са по-малко изпитани с подозренията. Да проверят достигналата до тях информация за достоверност.
Бирали Мюмюн Бирали е роден през 1969 година в град Славянско, Плевенско. Завършва теология в университета „Зерка” – Йордания, специалност „Основи на религията”. През 2008 г. завършва и магистратура по психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. В края на 2000 г. е избран за районен мюфтия на Мюфтийство Плевен. От 2008 г. и до днес заема длъжността заместник-главен мюфтия на Република България. В момента преподава методи на религиозното обучение и възпитание и психология на религията във Висшия ислямски институт в София. Има ходи да рисува. През 2014 г в Галерия "Средец" на Министерството на културата представи третата си самостоятелна изложба.
Семеен, с две деца

Прочитания: 426 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари