Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ТУРСКА ДЕЛЕГАЦИЯ НА ОБМЯНА НА ОПИТ В АРДИНО
10 Ноември 2015

  [Още снимки]

Представители на местни инициативни групи (МИГ) от турските градове Шанлъурфа – Биреджик и Чорум – Искилип посетиха Ардино, за да се запознаят с работата на функциониращата Местна инициативна група. Визитата им у нас се осъществява със съдействието на Министерството на земеделието, храните и животновъдството, както и на Министерството на развитието в южната ни съседка във връзка с реализирането на пилотен проект за прилагане на подхода ЛИДЕР.
На работна среща кметът на общината Ресми Мурад и председателят на Управителният съвет на МИГ-Ардино Изет Шабан запознаха гостите с досегашната работа и постигнатите резултати от прилагането на Стратегията за местно развитие на територията на общината. Обсъдени бяха възможностите за изготвяне и реализиране на съвместни проекти, насочени към подобряване на живота на хората в селските райони. Кметът Ресми Мурад посочи, че в момента се подготвя реализацията на нова стратегия за местно развитие съвместно с община Джебел. Тя ще бъде многофондова, за да обхване повече потребности и да може хората от местния малък и среден бизнес да кандидатстват по нея и да реализират своите инвестиционни намерения.
„Подготвихме пилотен проект за прилагане на подхода ЛИДЕР в Шанлъурфа – Биреджик и Чорум – Искилип. Целта на посещението ни е да придобием нови знания и да се поучим от опита на Местните инициативни групи в България. Как се подготвят Стратегиите за местно развитие у вас и как се включват общините и неправителствените организаци в тях. „Хората тук са много гостоприемни. Почувствахме се като у дома си”, заяви Сехер Мугла, ръководител на екипа на Министерството на земеделието, храните и животновъдството в Турция.
По-късно турската делегация посети обектите в Ардино, Бял извор и Търносливка, които са реализирани със средства от Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Ардино”.
Преди да отпътуват от Ардино председателят на Местната инициативна група и зам.кмет на общината Изет Шабан дари на гостите пластика на Дяволския мост и им пожела успешен старт на подхода ЛИДЕР в пилотните райони на Турция.

Прочитания: 499 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари