Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
РЕСМИ МУРАД СЪБРА КМЕТОВЕТЕ
07 Януари 2016

  [Още снимки]

Кметът на община Ардино Ресми Мурад събра на първата за тази година традиционна месечна работна среща колегите си кметове и кметски наместници. Пожела на тях, и на жителите от поверените им села една по-успешна 2016 година.
Ресми Мурад сподели, че в началото на годината всичко е свързано с подготовка на планове и програми. „От днес започнаха традициооните обсъждания за проектобюджета на общината за 2016 година по населените места. Очакванията ни трябва да бъдат умерени. Бюджетът на общината е около 6-7 милиона лева, от които 75-80% са за делегирани от държавата дейности”, заяви Мурад. Той подчерта, че повече от половината от тазгодишния бюджет ще бъдат насочени към разплащане на изпълнени дейности от предходни години. „За да стигнем до изпълняване на набелязаните цели, ние трябва да изпълним и приходната част на бюджета. Трябва или да намалим обхвата на услугите, за да намалим разходите или да подобрим събираемостта на данъците. Ние предпочитаме второто”, уточни Мурад.
Той съобщи, че тази година стартира Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и за жилища с по-малко от 36 апартамента. „В Боровица, Бял извор, Млечино, Ленище има такива сгради и кметовете на тези населени места трябва да бъдат инициатори за учредяване на Сдружения на собствениците и регистрирането им в съда и общината. Трябва да има решение на собствениците и регистрация в съда и да се депозира искане-молба до кмета на общината за кандидатстване по тази Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, посочи кметът.
Ресми Мурад поиска от селските управници да предоставят информация за сгради и съоръжения в съответните населени места, чиито външен вид е неугледен, застрашени от само срутване и представляват опасност за околните. „Ние ще предупредим собствениците им, за да предприемат мерки и действия за обезопасяване и ремонтиране”, заяви Ресми Мурад.
Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова запозна кметовете с новите изисквания за подаване на декларации за семейни помощи през настоящата година. Тя отбеляза, че има утвърден график, в който семействата с отпуснати семейни помощи трябва да се явят в Дирекцията, за да подадат декларации за промяна.

Прочитания: 608 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари