Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   

Новини
 
ЖИТЕЛИТЕ НА ГОЛОБРАД СЕ РАДВАТ НА НОВ АСФАЛТИРАН ПЪТ
22 Януари 2016

  [Още снимки]

Около 3-километровата отсечка от ардинското село Боровица до Голобрад е с нов асфалт. Рехабилитацията и реконструкцията на участъка е извършена по Програмата за развитие на селските райони, мярка 321 – Основни услуги за населението и икономиката в селските райони. Изградени са отводнителни канавки край пътя, поставени са бордюри. Монтирани са също стандартни рефлектиращи пътни знаци и предпазни стоманени еластични огради на опасните участъци. Положена е хоризонтална маркировка.
„Селото ни придоби европейски вид. Вече имаме истински нов и асфалтиран път. Подобряването на инфраструктурата е жизнено важна за съществуването на едно населено място в днешни дни. Надявам се, в бъдеще да се повиши инвестиционния интерес към района и тук да се развива селски туризъм”, казва кметът на Голобрад Шабан Местанов, който управлява селото пети мандат . Шабан Местанов е роден през 1950 в Голобрад. Завършил е селскостопанския техникум в Нова загора. Женен, с две дъщери. Има и три внука.
От името на местните жители селският управник изказва сърдечните си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за вниманието и грижите, които полагат за благоустрояването и развитието на малките населени места.
По постоянен адрес в Голобрад живеят около 300 души. Селото се състои от махалите Шума, Юрен махала, Каръмджълар, като всички са свързани с асфалтирани пътища.
Всеки ден 14 деца от селото пътуват с училищен автобус до Боровица и обратно.
През 2012 г. със съдействието на общинското ръководство селото е водоснабдено от местността „Коджа тепе”. Въведена е водомерна система.

Прочитания: 623 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари