Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
Ресми Мурад в Горно Прахово: Трябва заедно да съхраним и продължим традицията на нашите предци
07 Август 2016

  [Още снимки]

В неделя в ардинското село Горно Прахово се проведе традиционният събор, организиран от кметството и читалище „Лъч”. Въпреки топлото време на празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Белгия, Холандия и Швеция. Тук бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан.
От името на общинската администрация и от името на Общинския съвет Ресми Мурад поздрави присъстващите с празника. „Ние всички трябва заедно да съхраним и продължим традицията на нашите предци, да се организират селищни празници и мевлиди. Тук всеки трябва да даде своя дял, това не е работа само на един човек. Необходимо е да подадем ръка и да бъдем заедно и сплотени”, заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че общинското ръководство се стреми да подобри жизнения стандарт на населените места на територията на общината. „През изминалите години осъществихме много социални и инфраструктурни проекти. Използваме всяка възможност, за да реализираме проекти. Надяваме се тази тенденция да продължи и за в бъдеще”, каза още Ресми Мурад.
И тази година празничната програма бе наситена с разнообразни спортни програми.
Организирани бяха турнири по футбол на малки врати и шах. На победителите бяха раздадени парични награди.
Специални гости бяха оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил към читалище „Родопска искра” в Ардино. Двучасовият концерт зареди жителите и гостите на селото с празнично настроение и за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне. Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз на барда Али Емин от Ябълковец и на талантливия музикант Ергюн Мюмюнов.Заедно с ардинската група в концертната програма се включи още известният кърджалийски музикант и певец и ръководител на група „Приятели” Осман Джавлак. Той изпя най-новите си песни от последния му албум „Море от любов” (Aşk deniz).
79-годишният Хикмет Сюлейман от десетилетия живее в Кърджали, но винаги когато има възможност посещава родното си село Горно Прахово. Той дълги години е работил като домакин в местното училище и в Окръжния народен съвет в Кърджали. Понегова инициатива през 1965 г. е довършена училищната сграда, а през 1971 е водоснбдено селото. „Благодаря на организаторите за тази хубава традиция да съберат на едно място веднъж през годината роднини, близки и приятели, за да се видят и да побъбрят”, заяви възрастният родопчанин.

Прочитания: 443 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари