Главно меню
   
Контакти
 
6750, гр. Ардино,
бул. "Бели брези" №31
тел: (03651)42-38
кмет: (03651)40-40
факс: (03651)45-68
e-mail: ardino@abv.bg
PR: Гюнер Шюкри
тел: 0886545477
 
Общинско издание
   


Новини
 
МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ СЪБРА НАД 1000 ДУШИ В КАРАПЪНАР
21 Август 2016

  [Още снимки]

Традиционен мевлид за здраве и берекет събра над 1 000 мюсюлмани и християни в местността „Карапънар" край ардинското село Правдолюб. Религиозната проява започна с четене на айети от Коран-и Керим и Мевлиди Шериф от местни духовници, водени от наместник-районният мюфтия на Кърджали Ерхан Реджеб.
Бяха раздадени 20 казана пилаф с месо, приготвено от екип под ръководството на Мюмюн Джила от Бял извор. От вкусното ястие бе изпратено и за участниците в 13-ия международен турнир по тенис на маса в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи, който се провежда в Ардино.
Религиозното събитие бе организирано от местното мюсюлманско настоятелство и със съдействието на община Ардино.
„За месото разходите бяха поети от земляческото сдружение за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, а оризът бе осигурен от кмета на община Ардино Ресми Мурад. За трета поредна година семейството на инж. Кемал Алиев от Ардино дари 1000 броя айран, а хлябът бе осигурен от местната кооперация „Наркооп” ”, казаха организаторите. Те уточниха още, че е имало и адак (обещание в името на Аллах) -курбани от Шахин Байрамов, Севги Аптикадир и Борислав Огнянов.
На мевлида присъстваха Юксел Юртсевер, зам.-председател на сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, бившият депутат в турския Меджлис и член на ръководството на Сдружението „Егридерелилер” в Бурса Хаяти Коркмаз. Тук бе и цялото общинско ръководство на Ардино начело с кмета Ресми Мурад.
Основните организатори на мевлида инж. Кемал Алиев и Зеки Аптикадир благодарят на местните бизнесмени, които всяка година подкрепят финансово религиозния обред. Te казаха, че за следващата година имат резерв от 1120 лв. благодарение на тях.

Прочитания: 431 пъти

 
Коронавирус COVID-19
 
 
Разделно събиране
 
 
Пожарна безопасност
 
 
Анкета
 
Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас?

Да
Трябва да са по-строги
Не
Не знам


Начална дата на анкетата:
2020-03-23


[ Резултати ]

 
Профил на купувача
   
ПРОЕКТ
   
ПРОЕКТ
   
Актуално
  Анкетна карта
(МИГ - Ардино)
 
ПРОЕКТ
   
Данъчни задължения
   
Млади таланти
   
Комисия
 


гр.Кърджали, ул."Клокотница", бл."Център"39, ет.1
тел.: 0361/6 18 09
email: kardzhali.kzd@kzd.bg

 
Плащане на данъци
   
Пази гората от пожари